livios logo

Creëer je eigen lichtshow

Licht op maat van je gemoedstoestand? Of een niet mis te verstaan signaal als je favoriete voetbalploeg scoort? Een fluitje van een cent met het verlichtingspakket Hue dat Philips onlangs introduceerde. "Binnen de minuut ben je ermee weg."

Hue

Foto Philips
  

Hue2

Foto Philips
  

De kleur van een jurk

Philips giet de talloze mogelijkheden van ledverlichting in een spectaculair concept voor thuis. Of wat te denken van verlichting in alle denkbare kleuren, rechtstreeks aangestuurd met je smartphone of tablet? Van uiteenlopende witschakeringen tot uit het leven gegrepen tinten, zoals het dieprood van de jurk van je vriendin. Maak een foto met je smartphone, selecteer de kleur en je woonkamer baadt in een rode gloed.

Passen in alle armaturen

Wat je nodig hebt, is het basispakket van 199 euro en een wifi-verbinding. Dat pakket bevat drie Hue-lampen en een bridge voor de communicatie met je smartphone of tablet. "Verbind de bridge met je router, download de Hue-app en je bent binnen de minuut vertrokken”, vertelt Dirk Pauwels, Director Consumer Lighting Belux. "Dankzij de E27-fitting passen de lampen in quasi alle armaturen."

Opaalglas

En de bestaande schakelaars? "Die blijven functioneren", weet Pauwels. "Vanaf dan heb je de keuze: of je schakelt de Hue-lampen 'analoog' uit met een klik van de schakelaar, of je doet het draadloos. Let wel op waar je de lampen hangt. Achter een donkere kap gaat het effect verloren. Opaalglas biedt het beste resultaat."

25 jaar en 25.000 branduren

Op de bridge kan je tot 50 individuele Hue-lampen koppelen. Voor zo’n lamp betaal je 59 euro. "Maar daarmee kan je 25 jaar verder", vertelt Pauwels. "De ledlampen zijn goed voor 25.000 branduren en zijn 80 % energiezuiniger dan een klassieke lamp."

Buigen, maar niet breken

Er zijn ook lichtstrips voor het systeem. Je kan ze naar believen buigen en plooien, en bijvoorbeeld onder of op een kast leggen als indirecte verlichting. Of je gebruikt ze om een meubelstuk of kunstwerk in de kijker te zetten.

Sferen creëren

Via de interface stel je programma’s in voor elk moment van de dag: opstaan, huiswerk, avondeten… De 'geofencing'-functie detecteert bovendien wanneer je thuis bent, zodat het licht automatisch aan- en uitschakelt bij vertrek of aankomst.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/verlichting/verlichtingssoorten/creeer-je-eigen-lichtshow/