livios logo

Duurzame Belgische verlichting uit oceaanplastic

Het Belgische verlichtingsmerk Louwizz pakt uit met Ocean View, een duurzaam verlichtingsarmatuur uit gerecycleerd oceaanplastic. Het ontwerp bestaat als hang-, plafond- en wandlamp en is verkrijgbaar in vier kleuren.

De hanglamp lijkt op een kwal die ronddrijft in het water en het licht bootst het effect na van zonlicht op de oceaan.

Foto Louwizz
  

Voor Ocean View gebruikte Louwizz oceaanplastic als grondstof om mensen bewust te maken van de mogelijkheden van recyclage. Hierin gaan ze erg ver: zelfs de verpakking bestaat uit herbruikbaar materiaal en om de doos op te vullen, gebruikt de fabrikant eetbare chips uit maiszetmeel.

100% Belgisch

De verlichting wordt volledig in België geproduceerd en is verkrijgbaar in gespecialiseerde verlichtingszaken en interieurwinkels. Je kan kiezen uit een hang-, plafond- of wandarmatuur. De hanglamp lijkt op een kwal die ronddrijft in het water en het licht bootst het effect na van zonlicht op de oceaan. De wand- en plafondlamp creëren eerder het effect van een zons- of maansverduistering.

Vier kleuren, vier materialen

Deze wandlamp is gemaakt uit gerecycleerde zwarte vuilniszakken.

Foto Louwizz
  

Door het gebruik van gekleurd gerecycleerd materiaal speelt het kleurenpallet automatisch een belangrijke rol. Je kan kiezen uit vier kleuren:

  • Black Dapple: gemaakt uit gerecycleerde zwarte vuilniszakken;
  • Blue Dapple: gemaakt uit gerecycleerde witte yoghurtpotjes;
  • Kaleido: gemaakt uit gerecycleerde flesdopjes;
  • Ocean: gemaakt uit restjes plastic uit de oceaan.

Aanpasbare ledverlichting

Ocean View bestaat uit allemaal kleine leds. Je kan de verlichting zowel via een schakelaar als draadloos bedienen. Via een app op je smartphone creëer je eenvoudig verschillende ‘moods’ in een kamer. Zo bepaal je met deze technologie zelf de sfeer.

Richtprijs: wandarmatuur vanaf 3.264,46 euro, plafondarmatuur vanaf 5.413,22 euro, hangarmatuur vanaf 8.223,14 euro excl. btw

Meer info: www.louwizz.com


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/verlichting/verlichtingssoorten/duurzame-belgische-verlichting-uit-oceaanplastic/