livios logo

Kreon maakt decoratieve verlichtingscollectie met 3D-printer

Tot voor kort stond kreon nog bekend om zijn strakke, geometrische ontwerpen. Maar bij de nieuwe oran-lijn gooit de verlichtingsproducent het over een compleet nieuwe boeg. De eerste decoratieve kreon-collectie is een feit!

Foto kreon
  

Foto kreon
  

In tegenstelling tot de vroegere collecties van kreon, mogen de nieuwe oran-designs wél in het oog springen.  Het is het eerste ontwerp dat dominant in de ruimte aanwezig mag zijn. De nieuwe collectie springt dan ook in het oog qua afmetingen én materiaal.

Venusmandje

De ontwerpers haalden hun inspiratie onder meer uit een spons die leeft rond de Japanse wateren: het Venusmandje. Die sponsachtige ziet eruit als een dunne, vaasvormige cilinder. De kreon-ontwerpers hebben die structuur gebruikt als inspiratiebron voor de reflector binnenin het glas van de oran-verlichting.

Tijdloos design

Kreon maakt die unieke reflector met een 3D-printer. Net zoals in de natuur wordt één element enkele keren herhaald, waardoor de reflector organisch gegroeid lijkt. Maar de oran-lijn gebruikt niet enkel moderne 3D-technieken. De glazen peertjes zijn namelijk beschikbaar in twee mondgeblazen versies. Op die manier combineert kreon traditionele ambachten met de nieuwste technieken.

De collectie is beschikbaar in plafond- of gependelde armaturen (met of zonder kap). Je kan qua kleuren kiezen tussen zwart, wit of brons.

Meer info: www.kreon.com 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/verlichting/verlichtingssoorten/kreon-maakt-decoratieve-verlichtingscollectie-met-3d-printer/