livios logo

Zeg vaarwel tegen halogeenlampen: stop op productie en import

Vanaf 1 september 2018 is de productie en import van halogeenlampen voor consumenten in Europa verboden. Met deze nieuwe regelgeving start het uitfaseren van dit type lampen. De oude voorraden mogen nog verkocht worden, maar zullen niet meer aangevuld worden.

De Europese Unie bande eerder al de gloeilamp. Nu zijn de halogeenlampen met fitting E27 en E14 aan de beurt. Ze mogen niet meer geproduceerd worden in de Europese Unie, maar verdwijnen nog niet meteen uit de winkel. De reden voor de productiestop is eenvoudig: halogeenlampen verbruiken bijzonder veel elektriciteit. Ze zetten veel energie om in warmte in plaats van in licht.

Een energiezuinig alternatief zijn ledlampen.

Foto Signify
  

Omschakeling naar led

Een energiezuinig alternatief zijn ledlampen. Ze verbruiken bijna 80% minder energie en gaan 15 keer langer mee dan halogeenlampen. Met ledverlichting profiteer je niet alleen van een lagere energierekening, je hebt ook keuze uit een serie tinten en kleuren en zelfs dimbare exemplaren.

Wil je op een energiezuinige en gebruiksvriendelijke manier je woning verlichten? Volg het stappenplan van Livios.

 

Lees ook:


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/verlichting/verlichtingssoorten/zeg-vaarwel-tegen-halogeenlampen-stop-op-productie-en-import/