Keuzewijzer: vind de vloer die bij jou past

Ben je op zoek naar de perfecte vloer voor jouw droomwoning? Weet dat het aanbod énorm is. We helpen je daarom graag op weg met deze keuzewijzer en lijsten alle vloertypes voor je op. Zowel de meest, als de minder bekende. In woord én beeld!

Keramische tegels

Keramische tegels heb je in verschillende kleuren, designs, materialen en prijsklassen. Je kan er werkelijk alle richtingen mee uit.

 • vloer vloeren NL_Vloertypes_1
  Foto Impermo NV

Cementtegels

Cementtegels bieden een oneindig aantal mogelijke combinaties van patronen en kleuren. Mooi als blikvanger in ieder interieur.

 • vloer vloeren NL_Vloertypes_2
  Foto Impermo NV

Natuursteen

Blauwe hardsteen, graniet, basalt, marmer,… er zijn heel wat soorten natuursteen. Stuk voor stuk geven ze een extra cachet aan je woning.

 • NL_Vloertypes_3
  Foto Beltrami

Parket

Parket is een eeuwenoud materiaal en doet het ook vandaag nog altijd zeer goed in zowel moderne als rustieke interieurs.

 • vloer parket vloeren parketvloer keuzewijzer NL_Vloertypes_4
  Foto Lamett Europe

Laminaat

De look van hout, het onderhoudsgemak van kunststof. Laminaat is een populaire vloer en laat zich makkelijk in elkaar klikken. Ideaal voor doe-het-zelvers.

 • NL_Vloertypes_5
  Foto Unilin BVBA Division Flooring

Kurk

Gewonnen uit de kurkeik, is het natuurproduct kurk een ecologisch alternatief voor je vloer. Zelfs in je badkamer of sauna.

 • vloer keuzewijzer NL_Vloertypes_6
  Foto Santana

Vast tapijt

De zachtste vloerbekleding voor je huis is vast tapijt. Je kan kiezen uit een groot gamma aan kleuren, materialen, texturen en diktes.

 • NL_Vloertypes_7

Steentapijt

Steentapijt is een naadloze vloer die bestaat uit miljoenen kleine steentjes vermengd met kunstharsen. Beschikbaar in een brede waaier aan kleuren.

 • NL_Vloertypes_8
  Foto Livios

Vinyl

Een vinylvloer is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking, opgebouwd uit meerdere lagen. Ze bestaan ook in een geweven variant.

 • NL_vloertypes_9
  Foto Unilin BVBA Division Flooring

Linoleum

Dit natuurlijk product biedt heel wat esthetische mogelijkheden. Zelfs een gepersonaliseerde vloer met logo of figuur kan perfect met linoleum.

 • NL_Vloertypes_10
  © Forbo Flooring

Beton

Een betonvloer is door zijn strakke look populair in woningen met een hedendaagse architectuur. Je hebt een gepolierde en gepolijste variant.

 • betonvloer vloer beton NL_Vloertypes_11

Gietvloer

Een vloer uit één stuk met een industriële look: de gietvloer. Ze is volledig naadloos en je hebt de keuze uit een onbeperkt kleurenscala.

 • vloer vloeren gietvloer keuzewijzer NL_Vloertypes_12
  Foto DRT Gietvloeren

Granito of terrazzo

De naadloze granitovloer bestaat uit een mengsel van granulaatkorrels, cement, zand en water. Stukjes kristal of gekleurde glasdeeltjes zorgen voor een extra kleureffect.

 • NL_Vloertypes_13

Leve de lookalikes
Voor alle exclusieve vloeren in hout, beton of natuursteen bestaan er goedkopere of gebruiksvriendelijkere alternatieven. Benieuwd naar deze lookalikes?

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media