livios logo

Op ontdekkingsreis in tegelland

Je vloer betegelen zonder in herhaling te vallen? Ook anno 2018 is het nog perfect mogelijk! Ilse Thiry van tegelspecialist Impermo toont ons drie tegels met een hoek af.

Ilse Thiry is tegelspecialist bij Impermo en licht je in over drie tegeltrends.

Foto Impermo
  

“Grote tegels blijven modern. De grote formaten van 60x60 cm moeten plaats ruimen voor nog grotere formaten van 120x120 cm en 150x75 cm”, vertelt Ilse Thiry van Impermo. “Op dit moment zijn keramische tegels met het uitzicht van Ceppo di Gré en terrazzo echt trendy. Ook patroontegeltjes zijn nog steeds in.”

50 tinten op één vierkante meter

Ceppo di Gré is een grijze Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten. “Vandaag heb je naast de authentieke natuursteen ook een keramische variant. Zo haal je de charme van natuursteen in huis, met de voordelen van een keramische tegel”, vertelt Ilse. “Ze zijn gemakkelijker te onderhouden en bestand tegen vlekken en slijtage. Het formaat van 60x120 cm zorgt voor een ruim gevoel. Hierdoor zijn deze tegels uitermate geschikt voor kleine ruimtes.”

Tip: gebruik Ceppo di Gré als wandtegel in je keuken of badkamer.

Met Ceppo di Gré haal je de charme van natuursteen in huis, met de voordelen van een keramische tegel.

Foto Impermo
  

Gekleurde marmerspikkels

Terrazzo wordt geproduceerd door marmerresten te mengen met een ander materiaal zoals cement of klei. Nu bestaat er een keramische variant. “Het is een verbeterde versie die je zowel binnen als buiten kan plaatsen”, licht Ilse toe. “Je hebt de versie met een witte ondergrond met zwarte spikkels, maar het is ook met andere kleuren mogelijk.” Door zijn uiteenlopende kleurschakeringen en marmerresten is deze gespikkelde tegel een echte eyecatcher in je woning.

Tip: je kan de terrazzo-tegels zowel op je vloer als wand plaatsen.

Terrazzo is een echte eyecatcher in je woning.

Foto Impermo
  

Patronen als blikvanger

“Patroontegels zijn geschikt voor een landelijke of rustieke woning. Ook in een moderne woning komen patroontegels tot hun recht als accent aan een keukeneiland in combinatie met een keramische tegel met betonlook of keramisch parket”, legt Ilse uit. “Deze tegels heb je in verschillende patronen en afmetingen. Van geometrische vormen tot mooie bloemenmotieven.”

“Vroeger hadden we enkel patroontegeltjes uit cement. Deze waren erg gevoelig en er konden makkelijk vlekken op komen. Nu hebben we ook een keramische variant zonder de nadelen van cementtegels”, aldus Ilse.

Tip van Ilse Thiry: “Patroontegels zijn voor iedere ruimte geschikt en je kan ze zowel op de vloer als wand verwerken. Ze zijn ideaal om een leuke spatwand mee te maken in je keuken.”

Patroontegels zijn leuk als accent aan een keukeneiland in combinatie met een keramische tegel met betonlook of keramisch parket.

Foto Impermo
  

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

13 dingen die je moet weten over materialen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/materialen/op-ontdekkingsreis-in-tegelland/