livios logo

“Hou je vloer vrij” en 4 andere vloertips om je ruimte groter te doen lijken

Is jouw woning beperkt qua oppervlakte? Of wil je een kleine ruimte in huis wat groter doen lijken? Vergeet dan de traditionele spiegel-truc! Quick-Step vroeg raad aan Arno Geunes van Tiny Houses Belgium. Deze tips heeft hij voor jou in petto.

1. Lichte kleuren

“Creëer een open gevoel met lichte, koele tinten”, tipt Geunes. Maar dat wil niet zeggen dat je geen donkere vloeren mag gebruiken. “Als je daarbij ook lichte kleuren gebruikt, zorgt het voor een evenwichtig geheel.”

Foto Quick•Step/ UNILIN bvba division flooring
  

Foto Quick•Step/ UNILIN bvba division flooring
  

Toch combineer je best niet te veel contrastkleuren. “Kies je lichte kleuren voor de vloer, gebruik dan ook gelijkaardige tinten voor je muren. Dat creëert de illusie van een grote, open ruimte.”

2. Hou je vloer eenvoudig

Drukke tekeningen of korrelige houtsoorten zijn een no go voor je vloer. Ga voor een subtiele tekening en leg dezelfde vloer in één ruimte.

3. Brede of smalle planken?

Heb je je planken gekozen? Leg ze dan ook in de juiste richting. “Als je de planken evenwijdig met de langste muur plaatst, lijkt je ruimte groter”, zegt Geunes.

Foto Quick•Step/ UNILIN bvba division flooring
  

Kies je voor een houten vloer? Zorg er dan voor dat de afmetingen van de planken in verhouding staan tot de grootte van je kamer. “Brede planken zorgen voor een rustig effect, smallere planken maken je ruimte net drukker”, weet Geunes. Kortom: zorg voor balans.

4. Richting van de planken

Heb je je planken gekozen? Leg ze dan ook in de juiste richting. “Als je de planken evenwijdig met de langste muur plaatst, lijkt je ruimte groter”, zegt Geunes. Hou wel in alle kamers dezelfde richting aan voor een harmonieus gevoel.”

Is dit niet helemaal jouw ding? Leg de planken dan diagonaal. “Dat richt de blik naar buiten en zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel.”

5. Hou je vloer leeg

Probeer je vloer vrij te houden en denk verticaal. “Heb je veel lege muren? Monteer daarop dan schappen en kasten zodat je vloer vrij kan blijven”, besluit Geunes.

Lees ook:


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/plaatsing-vloer/hou-je-vloer-vrij-en-4-andere-vloertips-om-je-ruimte-groter-te-doen-lijken/