livios logo

Hoe dekvloer opnieuw aanpakken na lek onder vloer?

Vraag

Recentelijk is er een lek in een buis van de centrale verwarming vastgesteld waarvan de exacte locatie niet kon bepaald worden. De vloertegels staan onder spanning en zijn op verschillende plaatsen losgekomen en op één plaats gescheurd wegens de thermische schokken.

We zouden gans de leiding over het volledige traject (3 plaatsen + 15 meter) dienen te vervangen. De dekvloer ligt echter op 4 cm gespoten PUR/zwevend geplaatst. Een nieuwe leiding slijpen, wordt ten stelligste afgeraden omwille van de beschadigingen (barsten, breuken, knikeffect in dekvloer..) die zouden ontstaan in de oude dekvloer.

Bovendien zou de nieuwe opvullingen op dergelijke schaal wringen met de bestaande dekvloer waardoor de nieuwe tegels terug zouden kunnen barsten etc... De enige goede oplossing zou erin bestaan de oude dekvloer er volledig uit te halen en opnieuw te leggen na vervanging van de kapotte leiding uiteraard. Klopt dit?

Antwoord

Mijn advies is er alles uit te halen, al het andere is half werk. Wetende dat er al een groot deel moet verwijderd worden is het volgens mij geen goed idee om half werk te doen. Een goed resultaat zal er nooit zijn met de halve oplossing en zal steeds zichtbaar zijn na de gemaakte herstelling.

Ook is een volledige verwijdering goed om eens alle leidingen, sanitair en andere goed te controleren en misschien te vervangen. Denk ook dat waterschade doorgegeven kan worden aan de verzekering en hier ook een deel van de kosten kan gerecupereerd worden. Half werk is geen werk …

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/plaatsing-vloer/vraag/35452/hoe-dekvloer-opnieuw-aanpakken-na-lek-onder-vloer/