livios logo

Verwijderen cementsluier na plaatsen van nieuwe vloer

Vraag

Tijdens de renovatie van onze woning werd er ook een nieuwe aanbouw geplaatst. Er werd over de gehele nieuwe en oude oppervlakte een nieuwe keramische vloer geplaatst door een erkend vloerdersbedrijf.

Toen alles ingevoegd was, kregen we te horen van de firma in kwestie dat we de vloer de eerste drie maanden enkel met lauw water mochten behandelen ( schoonmaken). De aanwezige cementsluier kon maar met mondjesmaat verwijderd worden met het lauwe water... en we hebben nu het idee dat het nog steeds zichtbaar is ondanks het feit dat we ondertussen toch met een cementsluierverwijderaar aan de slag zijn gegaan op aanraden van een andere vloerder.

We stellen ons nu echter de vraag of het niet ook de taak van een vloerder is om deze cementsluier, enkele dagen na invoegen, te komen verwijderen?

Antwoord

Cementsluier op keramische tegels, kan men best verwijderen met een Cementsluier verwijderaar. Afhankelijk van de graad van vervuiling de dosis versterken en/of behandeling herhalen. Zeker de bijsluiter lezen voor de uitvoering.

Het wegnemen van zichtbare cementsluier is ten laste van de bewoner. De vloerder moet wel zien dat er geen grove delen cement achter blijven. 

Beantwoord door: John Coorevits, Top Tegel 04
Meer beantwoorde vragen over Plaatsing vloer

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/plaatsing-vloer/vraag/35540/verwijderen-cementsluier-na-plaatsen-van-nieuwe-vloer/