livios logo

Geen vervaldatum op offerte: hoe lang wachten?

Vraag

Wij hebben half april een offerte-akkoord ondertekend bij een vloerlegger. Deze heeft ons half mei telefonisch bevestigd dat hij de werken had ingepland, maar kon daar geen exacte datum op plakken (het is een klein werk dat maximum 2 dagen in beslag zou nemen). Wij zijn ondertussen 6 maanden verder en wij hebben nog altijd niemand gezien. Wij hebben de vloerlegger meermaals opgebeld, echter hij heeft nooit de telefoon opgenomen, idem met de e-mails. Ook daarop komt geen antwoord. Op de ondertekende offerte staat geen vervaldatum vermeld.

Omdat alles zó blijft aanslepen, had ik graag geweten welke termijn wij moeten in acht nemen vooraleer we een andere vakman aanspreken om deze werken uit te voeren.

Antwoord

Het tijdsverloop is buitensporig voor een dergelijk werk. Je hebt een offerte getekend? Kijk na wat hiervan de gevolgen zijn. Je kan best een andere vloeder kiezen. Aan de hand van de overeenkomst – die ons niet gekend is – kan je zo nodig een aangetekend schrijven richten waarbij je de overeenkomst verbreekt om reden van niet tijdige uitvoering.

Advocatenkantoor Huygen is meer dan 30 jaar actief in vele domeinen van het recht. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Plaatsing vloer

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/plaatsing-vloer/vraag/35612/geen-vervaldatum-op-offerte-hoe-lang-wachten/