livios logo

Hoe droogtijd van chape versnellen?

Vraag

Op de eerste verdieping van onze nieuwbouwwoning zou er chape worden gegoten van 10 cm dik. Ik weet wel dat vanaf 8 cm dikte 2 weken droogtijd per cm moet geteld worden. Maar bestaat er geen mogelijkheid om dit proces te versnellen? Bestaan er geen speciale drogers voor en zijn deze afdoende?

Antwoord

Het droogproces van de chape wordt onder meer bewerkstelligt door de verluchting en temperatuur in de woning. Je kan het proces dus al versnellen door continu te zorgen voor een goede verluchting en temperatuur. Dat zal weliswaar geen groot verschil maken.

Het proces kan al een beetje versneld worden door een bouwdroger in te schakelen.

Het meest spectaculaire verschil kan je maken door voor een sneldrogende chape te kiezen. Er bestaan verschillende types sneldrogende chape, sommige zijn zelfs op enkele dagen al voldoende droog om verder af te werken. Hieraan hangt echter ook een prijskaartje. Kwalitatief zijn deze chapes vergelijkbaar met de traditionele chapes. Informeer eens bij jouw chapist wat hij je op dit vlak kan aanbieden.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Plaatsing vloer

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/plaatsing-vloer/vraag/6121/hoe-droogtijd-van-chape-versnellen/