Linoleum: van klassiek materiaal naar eigentijdse en duurzame vloer

Denk je bij linoleum aan een klassieke, verouderde vloerbekleding? Met zijn nieuwe Lino-collecties maakt vloerproducent Tarkett komaf met dit vooroordeel. De klassieke vloerenreeks van vroeger werd getransformeerd tot een hedendaagse vloerbekleding die voldoet aan de milieunormen.

Natuurlijke materialen

Linoleumvloeren staan bekend om hun antibacteriële eigenschappen en hoge weerstand tegen slijtage. De nieuwe Lino-collectie van Tarkett is gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnolie, dennenhars, hout, kurkmeel en jute. Deze vloerbekleding is duurzaam en volledig recycleerbaar. Dankzij de Cradle to Cradle-aanpak heeft de Lino-collectie de laagste levenscyclus koolstofvoetafdruk onder de linoleumvloeren en is ze koolstofnegatief. Van materiaalwinning tot productie.

Veelzijdig kleurenpalet

Lino is niet zomaar een vloerbekleding. Je kan het materiaal niet alleen gebruiken voor je vloer, maar ook om muren en zelf meubels naadloos mee te bekleden. Opvallend is het matte aspect van de collectie. Qua kleuren vind je zeker en vast je gading. De Lino-vloeren zijn verkrijgbaar in 105 hedendaagse kleuren en patronen. Van natuurlijke tinten zoals baksteen, terracotta en zand tot fellere kleuren zoals roze, geel en heldergroen.

Meer info: www.tarkett.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media