livios logo

Vloer leggen of renoveren? Dit zijn de tegeltrends van 2019!

Ben je uitgekeken op je vloer? Met een nieuwe zorg je in geen tijd voor een frisse wind in je woning. Vind je je weg niet in het uitgebreide aanbod? Laat je inspireren door de tegeltrends van 2019. Samen met Tyles, specialist in keramische tegels, overlopen we de trends van dit jaar.

1. Groot, grootser, grootst

Grote formaten zijn de laatste jaren erg in, zowel voor binnen als buiten op je terras. “Grootformaattegels blijven populair. Ze hebben een verruimend effect en geven je kamer meteen een andere uitstraling. Vierkante tegels maken dit jaar plaats voor de klassieke rechthoek”, vertelt Fabienne Royaux, marketingmanager van Tyles.

Foto Impermo
  

Foto Impermo
  

2. Verticaal legpatroon

Tegenwoordig vind je tegels niet alleen op je vloer, maar ook tegen de wand. “Metrotegels zijn hier een mooi voorbeeld van”, zegt Fabienne. “Door dezelfde tegels op je vloer en wand te gebruiken, creëer je een extra sterk effect. Je kan tegels ook verticaal doortrekken naar je keukeneiland of als bekleding van je ligbad.” Een originele look verzekerd!

Foto Tyles
  

Foto Impermo
  

3. Natuursteen

Natuursteen als vloer- of wandbekleding blijft trendy. “Combineer natuursteen met andere materialen zoals hout, glas of metaal voor een uniek interieur. Wil je net iets gedurfder uit de hoek komen dan met een klassieke Belgische blauwsteen? Dan is de grijze Italiaanse Ceppo-kalksteen met keivormige gesteentefragmenten misschien iets voor jou. Voor wie liever op safe speelt en een stoere, maar tijdloze vloer wil, blijft beton nog steeds een topper.”

Foto Tyles
  

4. Visgraatmotief

Qua vorm komt het visgraatmotief terug. “Dit legpatroon werd vroeger vooral in klassieke interieurs gebruikt, maar is nu weer in. Het motief is niet alleen geschikt voor parket, maar past ook perfect bij kleurrijke tegels of tegels in betonlook. Het geeft je interieur een origineel en trendy uitzicht”, zegt Fabienne.

Foto Tyles
  

Foto Tyles
  

5. Zeshoek

Dit jaar breken volgens Tyles zeshoekige-tegels wellicht door. “Deze zijn naast metrotegels en zelliges de meest trendy tegels. Je vindt ze in verschillende formaten en kleuren en kan ze zowel op je vloer als wand gebruiken. Deze zeshoekige tegels creëren een levendig effect in je interieur. Vooral in kleinere formaten of als accent in een kleine ruimte, zoals de spatwand in je keuken.”

Foto Tyles
  

Foto Tyles
  

13 dingen die je moet weten over vloermaterialen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/vloermaterialen/vloer-leggen-of-renoveren-dit-zijn-de-tegeltrends-van-2019/