livios logo

Zijn kuiltjes in houtlooktegels normaal?

Vraag

Wij wonen in een nieuwbouwproject en onze tegelvloer met houtlook in de woonkamer ziet er niet mooi uit. We denken dat er een fout in zit. Het bedrijf waar de vloertegels vandaan komen vindt dit heel normaal want elke houtlooktegel heeft dit, hij zegt dat de vloer prachtig gelegd is!

Aan de uiteinden van elke tegel is een afronding, als ik over de hele tegelvloer kijk zie ik allemaal kuiltjes. Je voelt de kuiltjes ook heel goed als je er met je voet overheen gaat. Is het normaal dat in de uiteinden van de lange kant kuiltjes in de houtlook tegels zitten? Wij denken dat er iets fout is, maar we weten niet wat. 

Antwoord

Van op afstand is dit zeer moeilijk te bepalen. Indien dit een tegel is met structuur zou dit mogelijk zijn. Je spreekt hier waarschijnlijk over een niet-gerectificeerde tegel, vermits deze afgeronde kantjes heeft. Best probeer je de juiste info over de tegel te bekomen -> merknaam, reeks en kleur om zo via de website of site van de fabriek de tegel te vergelijken. 

Beantwoord door: John Coorevits, Top Tegel 04
Meer beantwoorde vragen over Vloermaterialen

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

13 dingen die je moet weten over vloermaterialen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/vloermaterialen/vraag/35317/zijn-kuiltjes-in-houtlooktegels-normaal/