livios logo

MozaÏekvloer glans

Vraag

Ons huis uit 1906 heeft een bijzondere mozaïekvloer. Nu heeft het vloertje wat afgezien door de tand des tijds. Alleen als er net over gedweild is, heeft het die prachtige donkere glans terug. Bestaat er een manier om oude mozaiekvloeren terug te herstellen, bv. met een coating die de vloer beschermt voor nog eens 100 jaar?

Antwoord

"Er zijn verschillende producten in de handel om vloeren hun oorspronkelijk élan terug te geven, afhankelijk van het beoogde resultaat", zegt Pascal Rommel van Beltrami. "Zo zijn er producten die de glans verhogen, andere verdiepen de kleuren (al dan niet met een bescherming tegen vuil, vet en water), enz. Best eens kijken op websites van ondernemingen van onderhoudsproducten.

"Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat de vloer hier en daar beschadigd is en eventueel herslepen dient te worden. Dan is het best dat een gespecialiseerde firma eens er plaatse komt zien om dit te beoordelen."

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vloer

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/vloer/vraag/11345/mozaiekvloer-glans/