Wat kost gepolierde betonvloer?

bij een betonvloer zitten de chape, vloer en afwerking allemaal in één en hetzelfde materiaal.

Foto: infobeton.be  

Als er veel hoeken en randen zijn, zullen de plaatsers veel handwerk verrichten en stijgt de kost van de uurlonen.

Foto: infobeton.be  

Een gepolierde betonvloer is een gewapende betonplaat met een gebruiksklaar oppervlak en is dus een besparing op zich: de chape, vloer en afwerking zitten allemaal in één en hetzelfde materiaal. Maar een vloeibare vloeistof tot vloer maken is puur vakmanschap. Het zit ‘m in de details. Noël Naert van Infobeton vertelt ons hoeveel een betonvloer kost.

Opbouw

De plaatsing bestaat uit een plastic folie en wapening met een laag beton van 10 à 12 cm, eventueel aangevuld met een slijtlaag en/of kleurstoffen. Daarna wordt het beton glad gemaakt of zoals ze zeggen ‘gepolierd’ met een vlindermachine.”

Oppervlakte

De prijs is in eerste instantie afhankelijk van de grootte van het oppervlak: Hoe kleiner het oppervlak, hoe hoger de kostprijs per vierkante meter. In kleine ruimtes, zoals een toilet kan je niet polieren met een vlindermachine. Alles gebeurt dan met de hand en dat merk je aan het kostenplaatje.

Geometrie

Is de ruimte vierkant, rechthoekig, rond …? In een woning moeten de hoeken en rondingen perfect afgewerkt worden of het is een aandachtstrekker zolang je er woont. Als er veel hoeken en randen zijn, zullen de plaatsers veel handwerk verrichten en stijgt de kost van de uurlonen.

Complexiteit

De betonvloer van een badkamer van 10 m² met een muurtje in het midden krijgt een veel hoger prijskaartje dan de betonvloer van een hele gelijkvloerse woning. Heeft je woning extra verdiepingen en niveauverschillen, dan verhoogt de prijs omdat het beton omhoog gepompt wordt.

Prijs

De gemiddelde prijs van een gepolierde betonvloer ligt tussen 75 en 150 euro per vierkante meter (exclusief btw, inclusief plaatsing) naargelang oppervlakte, geometrie en complexiteit. De btw verschilt afhankelijk van de situatie: nieuwbouw of renovatie (verlaagd tarief voor renovatie onder bepaalde voorwaarden).

Vergeet niet dat in een betonvloer de chape inbegrepen is. Bij tegelvloeren, parket of kunstharsgietvloeren is dit een extra kost. 

Vraag een offerte aan op basis van je plan om een correcte prijs te krijgen.