Zeven vloeren in beeld. Kies je favoriet!

Het uitzicht van een vloer en de samenstelling ervan kunnen in groot contrast met elkaar staan. Tegenwoordig vind je bijvoorbeeld een betonvloer van kurk of laminaat met parketkwaliteiten. Onze redactie selecteerde enkele in het oog springende nieuwigheden.

Foto: Floorify  

Nooit meer koude voeten op betonvloer

Foto: Santana  

‘Authentic Beton’ is een betonvloer met een onderlaag van kurk. Met deze nieuwigheid van de Belgische kurkspecialist behoort een koude en geluidversterkende klassieke betonvloer tot het verleden. Authentic Beton verenigt het typische uitzicht van een betonvloer met de thermische en akoestische voordelen van het natuurlijke materiaal kurk.

De combinatie van een toplaag van beton en een onderlaag van kurk vertaalt zich in een strak uitziende betonvloer met de thermische en akoestische voordelen van kurk. Een vloer van Authentic Beton combineert goed met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout, en komt tot zijn recht in een loft, een hedendaags interieur, een kantoor ...

www.santana.be

 

De vloer met net dat tikkeltje meer

Foto: Quick•Step/ UNILIN bvba division flooring  

Quick-Step lanceerde onlangs twee nieuwe collecties vloerbekleding: Massimo-parket en Majestic-Laminaat. In beide collecties werken ze met extra brede en lange planken voor een majestueus uitzicht. Het zijn vloeren die in een wenk de uitstraling van je interieur naar een hoger niveau tillen. Dé manier om luxe in huis te brengen.

Het Massimo-parket is verkrijgbaar in vier kleuren: het donkerbruine Chocolate en warm grijze Winter Storm hebben de meest onbehandelde look terwijl het licht beige Frozen en warm bruine Cappucino Blonde afgewerkt zijn met een extra matte lak. Dit maakt de parketvloer resistent tegen krassen en vlekken. Deze vloer is een pronkstuk, en daar heeft de houtsoort alles mee te maken: niets kan op tegen de natuurlijke charme van eik.

Het Majestic Laminaat komt in tien kleuren. Daarmee past deze vloer met een authentieke look van eiken vloer thuis in ieder interieur. Maar dankzij uitgebreide research en vooruitstrevende technologieën van de designers, ziet de vloer er niet alleen natuurlijk uit, maar voelt ze ook echt zo aan. Innovatie en weelde gaan voortaan op ongeziene wijze hand in hand.

www.quick-step.be

 

Parket en laminaat voor élk interieur

Foto: Laminaatshop BVBA  

Maak kennis met Floorify, ontdek de voordelen van Pergo Sensation of bewonder de Quick step Majestic van Laminaatshop. Voor parket A La Carte breidden ze hun collectie uit met verschillende kwaliteiten. Van fineervloeren, tot parket met een toplaag van Europese Eik. Deze toplaag is ook verkrijgbaar in een afgewerkte en gerookte versie.

Pergo Senstation is een kwalitatieve en waterbestendige laminaatvloer die zich onderscheidt van zijn collega’s omwille van zijn harde slijtlaag. Laminaatshop heeft een speciaal concept voor de doe-het zelver: gratis gebruik van plaatsingsmateriaal, maandelijkse opleidingen en een opstartformule aan huis.

www.laminaatshop.be

 

De vloer voor elke renovatie

Foto: USfloors  

Je vloerbedekking is aan vervanging toe of misschien wil je gewoonweg eens een nieuwe vloer in je woning. Zoek je een vloer die je zomaar bovenop je bestaande tegels, parket of laminaat kan plaatsen? Of op een laag oneffen chape? Dan is COREtec van USfloors misschien wel iets voor jou.

Deze vloer bestaat uit gerecycleerd hout, kalk en vinyl. Een laagje kurk aan de onderzijde vangt oneffenheden in de ondervloer op en zorgt voor de geluidsdemping. Bovendien is COREtec vochtwerend, vuilafstotend, krasbestendig en eenvoudig te plaatsen dankzij het geïntegreerde kliksysteem.

De vloer is verkrijgbaar in verschillende hout- en tegelmotieven. Ontdek alle mogelijkheden, kleuren en uitvoeringen.

www.usfloorsllc.com

 

Keramische tegels op supergroot formaat

Foto: Vilvordit  

Vloeren die nagenoeg naadloos zijn, geen verkleurde of beschimmelde voegen meer, badkamers zonder voegen, een eenvoudig onderhoud … Maak kennis met SUPERLARGE: dunne keramische platen van tot wel 1,6 bij 3,2 meter. Ze bieden een oplossing voor alle toepassingen waarbij de eigenschappen van het originele materiaal een belemmering vormen.

De keramische grootformaattegels zijn dus niet alleen geschikt om mee te vloeren, maar doen dankzij hun dikte van minstens 6 mm ook dienst als gevel- of wandbekleding. Bovendien combineren ze de praktische voordelen van keramiek (krasbestendig en onderhoudsvriendelijk) met de looks van onder meer marmer, natuursteen en cortenstaal. Je kan de platen ook in verstek zagen, voor een nauwkeurige aflijning en zuivere afwerking van meubels, wanden, kasten en deuren …

www.vilvordit.be

 

Het beste van laminaat en vinyl in één knap design

Foto: Floorify  

De vernieuwende planken en tegels van de Rigid Vinyl Planks & Tiles-collectie combineren de look en feel van natuurlijk hout of gepolierd beton met een groot installatiegemak. Het uitgangspunt is gebruiksvriendelijke vloeren die zorgen voor een warme uitstraling en een langdurige schoonheid. Want elke vloer hoort mooi én gemakkelijk te zijn.

Iedereen droomt van een stille, warme en watervaste vloer. Laminaat is dat niet. Clickvinyl wel, maar tot nog toe scoorde het materiaal zwak op vlak van klikverbinding, warmtegevoeligheid en doorgangsgeluid. Floorify wil de beste eigenschappen van de verschillende vloeren combineren.

De opbouw lijkt op die van een klassieke clickvinylvloer van 4,5 mm dik en een slijtlaag van 0,55 mm. Maar het geheim zit in de geluidsabsorberende en watervaste rigide kern. De klikverbinding van Floorify Rigid Core is dubbel zo sterk als die van een 8 mm dikke laminaatvloer en minstens 4 keer zo sterk als clickvinyl. Zelfs in extreme omstandigheden blijft deze vloer volledig stabiel en is ze stootvast, volgens de fabrikant.

www.floorify.com

 

Wandel over een stukje verleden

Foto: Beltrami NV  

Vintage in combinatie met een snuifje Scandinavische stijl, iets voor jou? Natuursteenspecialist Beltrami wil het verleden doen herleven met hun Beldeco-tegelreeks. De mosterd haalden ze in de oude herenhuizen uit de Belle Epoque. De kleine tegels kan je combineren in verschillende formaten, materialen, kleuren en texturen, waardoor je vloer helemaal uniek is.

De Beldeco-reeks bestaat zowel uit een standaardcollectie als uit maatwerk. Waar de standaardtegels dankzij hun geringe dikte vooral geschikt zijn voor renovaties, krijg je helemaal carte blanche met de maatwerktegels, of je nu driehoekjes, zeshoeken of visgraatmotieven wil leggen.

www.beltrami.be

Producten

De Lamett Dream box: gratis stalen bij u thuis

Lamett

De Lamett Dream box: gratis stalen bij u thuis

Thermisch- en geluidsisolerende vloerelementen (gipsvezel en cementgebonden)

Fermacell BV

Thermisch- en geluidsisolerende vloerelementen (gipsvezel en cementgebonden)

Losliggende en holklinkende tegels herstellen zonder breekwerk.

STONE+

Losliggende en holklinkende tegels herstellen zonder breekwerk.

Kies de juiste vloer voor de juiste plaats

Impermo NV

Kies de juiste vloer voor de juiste plaats

Kleefvloeren - Verkrijgbaar in alle stijlen

Santana

Kleefvloeren - Verkrijgbaar in alle stijlen

Coatings om je vloer te beschermen

STO nv

Coatings om je vloer te beschermen