livios logo

Binnenafwerking en interieur - Batibouw 2010

Verhaert & Co - Paleis 4, stand 310

Dunne superisolerende glastegels

bb 2010

Foto Verhaert & Co
  

10682

Luc Verhaert

Foto Verhaert & Co
  

Verhaert & Co, Belgische specialist in glastegels en glaspanelen, combineert esthetiek en energiezuinigheid in de nieuwe glastegel Pegasus® met innovatieve ENERGY SAVING-technologie van Seves Glassblock. Heel dun en toch isolerend.

De Pegasus® Energy Saving biedt het beste van twee werelden. Hij is dun – slechts 8 cm – en goed isolerend. De U-waarde bedraagt 1,5 W/(m² x K), uitzonderlijk laag voor glastegels. Het warmteverlies ten opzichte van normale glastegels wordt dan ook met de helft verminderd. De glastegel is geschikt voor veeleisende toepassingen waarin thermische en akoestische isolatie een voorname rol spelen. Bijvoorbeeld decoratieve buitenwanden met een minimale voegdikte.

De doeltreffendheid van de Pegasus® Energy Saving, is het gevolg van een doordachte constructie. Beide tegelhelften zijn namelijk gescheiden door hoogrendementsglas, zodat de thermische brug onderbroken wordt. Iets wat bij normale glastegels niet het geval is. Ook nieuw is dat de kamers zijn opgevuld met argon. Daardoor zijn er binnen de tegel geen luchtstromingen (convectie) meer en wordt de warmtetransmissie drastisch ingeperkt. Je betaalt tussen 9 en 20 euro per stuk.
Verhaert & Co

Akzo Nobel Paints (Levis)- Paleis 3, stand 202

Levis viert vijf jaar Ambiance Mix Collections

bb 2010

Levis Kleuradviseur Fabienne Vanbrabant

Foto Levis
  

Levis viert dit jaar 5 jaar Ambiance Mix Collections en dat zal je geweten hebben! Al vijf jaar lang stelt de verffabrikant twee maal per jaar twee themacollecties voor die geïnspireerd worden door de laatste trends.

Al 10 collecties met in totaal 180 kleuren passeerden de revue en worden nu op spectaculaire wijze in een 6 metershoge stand van in elkaar geschoven karton op Batibouw getoond. Maar er is meer! De eerste themacollectie binnen de Ambiance Mix Collections van 2010 biedt zich al aan onder de naam “Fluo Fantasy”: achttien nieuwe frisse kleuren worden in première voorgesteld.

Ten slotte stelt Levis op Batibouw ook haar nieuwe winkelconcept voor en worden de hulpproducten Hammerite, Polyfilla en Xyladecor extra in de kijker gezet.
Levis

Decruy (Panidur) – Paleis 3, stand 215

3 nieuwe panelen in première

bb 2010


© Decruy  

Dit jaar stelt Panidur 3 nieuwigheden voor: Panidur Country, Panidur Waterproof en Panidur Plano.

De Panidur Country panelen hebben het uitzicht van doorlopende planken en creëren een landelijke sfeer. Ideaal voor wand - en plafondbekleding en voor lambrisering. De Panidur Waterproof panelen mogen in direct contact met water komen en bieden ook tal van voordelen op het vlak van hygiëne.

De Panidur Plano panelen ten slotte, zijn naadloze panelen, beschikbaar in 6 uni decors die zeer eenvoudig en snel te monteren zijn. Met deze panelen kan je zonder te plakken of schilderen een naadloze wand maken die krasvast en afwasbaar is.
Meer info op Decruy

AVC - Paleis 3, stand 424

Maatoplossingen in aluminium, plexiglas, glas en inox

glazen wand


© AVC  

AVC gebruikt als materialen vooral aluminium, glas, plexiglas en inox. Hiermee creëert het designvolle, transparante, sobere en elegante trappen, deuren en wanden. Op de grootste bouwbeurs van het land presenteert AVC weer diverse nieuwigheden. Zo is er de universele kwartdraai, voor aanvang van de trap. Deze is perfect combineerbaar met verschillende trappen. Daarnaast is er de AVC Gemino voor kantoren. Dit zijn akoestisch en thermisch geïsoleerde glazen wanden.

Met de Lumiwall of Lumidoor presenteert AVC een verlichte wand of deur met uiterst dunne structuur, egaal verlicht aan beide zijden. De Transparante Balustrade Alu is een voetstuk met volle glaspanelen. Het is een transparante, maar veilige balustrade met glazen vlakken gevat in alu basis. De Colorprofielen en -Decors vormen een variant op deur- en wandsystemen met aluprofielen in kleur naar jouw keuze.
Meer info op AVC

Saint-Gobain Gyproc – Paleis 5, stand 201

Een gezond binnenklimaat met Gyproc Activ Air

bb 2010

Foto Gyproc
  

batibouw isover stand Gyproc Bati 2010

Foto ISOVER
  

Gyproc lanceert de eerste binnenluchtzuiverende pleister en gipsplaten, Gyproc Activ Air. Deze innovatieve technologie neemt een groot deel van de schadelijke stoffen, aldehyden, in de lucht op en breekt ze af.

Deze schadelijke stoffen komen uit gebruikte materialen en meubilair, textiel, onderhoudsproducten en verbrandingsprocessen. Het Activ Air additief wordt tijdens de productie aan de gipskern toegevoegd. Aan deze formule is jarenlang onderzoek voorafgegaan en er hebben verschillende partners en officiële instanties aan meegewerkt. Met een duurzaam bewezen effect als resultaat.
Meer info op Gyproc

Mafika – Paleis 3, stand 118

Antieken plafonds

bb 2010


© Mafika  

De Belgische fabrikant Mafika is gespecialiseerd in het op maat maken van holle sierbalken ofwel in imitatie-eik (polyester) ofwel in den, en van siergewelven in polyester met het uitzicht van ‘oude bakstenen’.

De sierbalken en –gewelven worden volledig met de hand gemaakt, met aandacht voor het authentieke karakter. De antieken plafonds worden op maat geleverd, in alle afmetingen en verschillende kleuren.
Meer info op Mafika

Beal International - Paleis 3, stand 513

Waterdichtingsoplossingen in de kijker

BB 2010


© Beal International  

Beal® International stelt op Batibouw twee topproducten voor: Mortex Etanche en Mortex Color. Twee innovatieve oplossingen in waterdichting – voor muren, vloeren en plafonds binnenshuis tot terras en zwembad buiten.

Mortex Etanche werd ontwikkeld voor de bekuiping van kelders, voor vochtwering en voor ingegraven zwembaden. De waterdichte bekleding dankt zijn efficiëntie aan een zorgvuldige samenstelling met natuurlijke kalk, hoogwaardige cement en een twintigtal andere, geheimgehouden componenten. Beal International ontwikkelde ook een gekleurde Mortex Etanche, met natuurlijke pigmenten. Zo kan je vandaag kiezen uit 64 standaardkleuren, die nog op maat kunnen worden aangepast met andere kleurstoffen.

Mortex Color, een gekleurde bekleding voor vloeren en muren is dankzij de flinterdunne laag (tot 3 mm dikte, afhankelijk van de functie) geëvolueerd van een technologisch product dat de druk van water weerstaat tot een decoratieve oplossing met dezelfde technologische troeven – waterdicht, hard en flexibel.
Meer info op Beal International

Loewe - Paleis 9, stand 219

Nieuw Home Cinema concept: Loewe Individual Rack

bb 2010


© Loewe  

Het Individual Rack 110.30 van Loewe valt op door zijn innerlijke waarden. Door een lichte aanraking van de frontafsluiting wordt een hoogwaardige lade over de gehele breedte van het meubel geopend.

In het onderste deel van de lade bevindt zich een archief voor een eigen film- en muziekverzameling en in de bovenste vakken kunnen randapparaten zoals de Loewe AudioVision en de Loewe BluTech Vision Interactive worden geplaatst. Het mooie hieraan is dat deze zodanig kunnen worden aangesloten dat er geen kabels meer zichtbaar zijn. De Loewe televisies van de productlijnen Art en Connect in de beeldschermgroottes van 32 tot 42 inch passen het best bij het Individual Rack 110.30 (breedte 110 cm).

Nog meer comfort biedt het Individual Rack 165.30. Achter de volledige breedte van de frontafsluiting (breedte 165 cm) is er niet alleen plaats voor Blu-rays, dvd’s en cd’s, maar ook voor diverse randapparatuur van Loewe. De twee varianten van het meubel in minimalistisch design, Individual Rack 110.30 en Individual Rack 165.30, zijn verkrijgbaar in de kleuren Chroom Zilver, Hoogglans Zwart en Hoogglans Wit en beschikbaar vanaf 1.400 euro.
Meer info op Loewe

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/plafond/21967/binnenafwerking-en-interieur-batibouw-2010/