livios logo

Bis 2011 nieuwigheden: binnen- en buitenschrijnwerk

Belisol - Stand 1.076

Focus op nog meer energiebesparing

bis 2011

Commercieel adviseur Sébastien Blomme op de Belisolstand.

Foto Belisol ramen en deuren
  

Belisol legt de focus op energiebesparing en onderhoud. Zo is er bij de kunststoframen solatieschuim aangebracht in de grootste holtes of kamers. Dit wordt gecombineerd met driedubbel glas en synthetische versterkingen ter vervanging van de stalen profielversterkingen. Voeg hierbij nog de speciale lijmtechniek voor het vastzetten van het isolatieglas (bekend uit de automobielsector) en je krijgt een isolatiewaarde die ruim onder de 1.0 ligt.

Op vlak van onderhoud van houten ramen heeft Belisol een aluminium buitenschaal ontwikkeld om aan te brengen op de buitenzijde. Ook bij dit concept worden uiterst hoge scores bereikt in verbeterde isolatiewaarden.

Belisol Ramen en deuren

Quick-Step – Stand 1.221

Geef je trap een andere look op één dag

Bis 2011 Quick Step

Liesbet De Bouck, Filip Deslee en Sahin Demuynck.

Foto Quick•Step/ UNILIN bvba division flooring
  

Je versleten trap of trapbekleding beu? Met de ‘Incizo 5-in-1 profielen’ van Quick-Step kan je je je trap in minder dan één dag een volledig nieuwe look geven. Er komt geen breekwerk aan te pas en het is ook niet nodig om de trap te strippen of lijmresten te verwijderen met branders en krabbertjes.

De Incizo profielen zijn geschikt voor verschillende traptypes: recht of draaiend, met of zonder neus. Eén en hetzelfde profiel geeft je trap tal van verschillende afwerkingmogelijkheden, al dan niet aansluitend op jouw laminaat- of parketvloer.

Quick•Step/ Unilin bvba division Flooring

ANYWAYdoors - Stand 7.124

Deuren zonder zichtbare omlijsting

binnendeur zonder omlijsting omkasting

Foto ANYWAY Doors
  

ANYWAYdoors zet op bis onder meer in op deuren met een aluminium inbouwomlijsting. Het straffe aan deze moderne designdeuren is dat het kader onzichtbaar is. Om dat effect te bereiken, zitten alle technieken discreet verborgen. Zo openen de binnendeuren standaard in twee richtingen, zijn ze uitgerust met een verdoken ventilatie en kan je de scharnierzijde aanpassen.

Let wel, het concept is technisch ingrijpend waardoor je er al snel in het ruwbouwproces mee rekening moet houden. Dat neemt niet weg dat binnendeuren met inbouwomlijsting ook binnen een renovatieproject passen indien je enkele voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

Meer info op ANYWAYdoors

Reynaers Aluminium - Stand 1.240

Schuifraam voor lage-energiewoningen en passiefhuizen

Bis 2011 Reynaers Aluminium

Dirk Franssens en Walter Vanoorebeeck.

Foto Reynaers Aluminium
  

De nieuwste telg in het Reynaers aanbod van aluminiumsystemen voor passief- en lage-energiebouw is het CP155-HI schuifraam. Dit schuifraam beschikt over het internationaal erkende MINERGIE ®-label voor duurzame kwaliteit van energie efficiënte bouwmaterialen. De CP 155-HI is met dit label meteen de eerste in zijn soort op de Belgische markt.

Reynaers zet al jaren in op innovatie en dat is met de CP155-HI dus niet anders. "Het schuifraam is voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen om de beste U-waarden te behalen", zeggen de mensen van Reynaers trots. Dit zowel op het vlak van thermische en geluidsisolatie, als wat afdichting in geval van slagregen of wind betreft. Het is de bedoeling dat koude, geluid en vocht maximaal worden geweerd om in de woning een aangenaam comfort te creëren. De CP155-HI is geschikt voor glasdikten tot 52 mm.

Reynaers Aluminium

Extenzo - Stand 1.196

Het spanplafond uit de doeken

Bis 2011 Extenzo

Dave Verloove en Raymond Vandevoorde.

Foto Helixe, installatiebedrijf spanplafonds, -wanden en accessoires
  

Extenzo trekt volop de kaart van de pvc-spanplafonds. Het bedrijf is achter de schermen bezig met een grondige make-over. “Er staat heel wat op til voor volgend jaar”, aldus zaakvoerder Dave Verloove. “Dan pakken we uit met enkele nieuwe producten, die vormelijkheid en lichtdoorlatendheid combineren. Ook onze huisstijl krijgt een make-over met een nieuw logo, nieuwe brochures, …” Zeker de moeite dus om volgend jaar opnieuw te checken op bis.

Bevestigingsprofielen aan de muren zorgen ervoor dat de folie spant en op zijn plaats blijft. Op hun stand doet Extenzo het pvc-spanplafond uit de doeken.

Extenzo Spanplafonds

Inoxcenter - Stand 1.077

Compromis voor ladder en trap

ladder trap


© Inoxcenter  

Een steile trap hoeft er niet uit te zien als een ladder en niet zo duur te zijn als een trap. Dat bewijst Inoxcenter op bis met de üp. De üp is de best mogelijke oplossing voor kleine ruimtes, maar straalt toch luxe uit met zijn design van inox leuningen en massief houten treden.

De trap wordt volledig op maat gemaakt aan standaardprijzen en heeft een snelle levertermijn van drie weken. Voor de treden heb je de keuze uit verschillende houtsoorten (beuk, bamboe, eik en iroko) of metaal voor een meer industriële look. De üp is verkrijgbaar met bijpassende balustrade.

Meer info op Inoxcenter

GRYP - Stand 8.719

Geneo-raamprofielen: comfortverhogend en energiebesparend

raamprofiel


© GRYP  

Gryp BVBA stelt met Geneo-profielen een nieuwe ontwikkeling in raamtechnieken voor. De profielen zorgen enerzijds voor een verhoogd wooncomfort enerzijds en een lager energieverbruik anderzijds. Een degelijke inbraakveiligheid en goede geluidsisolatie zijn twee andere troeven.

Met zijn isolatiewaarde van 0,73 W/m²K is Geneo zelfs geschikt voor passiefbouw. Door het gebruik van folie en gelakte profielen zijn de mogelijkheden qua kleuren erg uitgebreid.

Meer info op Gryp Ramen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/plafond/23371/bis-2011-nieuwigheden-binnen-en-buitenschrijnwerk/