Geef je interieur een nieuw elan met deze muur- en plafondklussen

Voor de een is een gat in de muur boren al een horrorervaring op zich. De ander kan niet wachten om zijn wanden en plafonds aan te vallen. Met de juiste tips haal je een pak meer uit je interieur, of je nu gipskartonplaten gebruikt of niet. Deze vijf populaire muur- en plafondklussen zetten je alvast op de creatieve weg.

1. Gipskartonplaten op wanden lijmen

Wil je een oneffen wand bekleden met gipskartonplaten, of een kleine kamer afwerken met zo min mogelijk verlies van ruimte? Dan is het verlijmen van gipsplaten de ideale methode.

Op naar de klus!

2. Voorwerpen bevestigen aan gipskartonplaten

Je kan de meest uiteenlopende zaken bevestigen aan gipskartonplaten. Maar opgelet: een schilderij monteer je op een andere manier dan een wastafel.

Op naar de klus!

3. Inbouwspots monteren in een verlaagd plafond

Inbouwspots bewijzen niet enkele hun nut als directe verlichting. Ze zijn ook uitermate geschikt als sfeerverlichting, al dan niet gecombineerd met een dimmer. Hoe bouw je ze op de juiste manier in?

Op naar de klus!

4. Wand- en plafondplanken plaatsen

Je verbergt er niet alleen onafgewerkte muren mee, je kunt je kamer er ook optisch mee vergroten of verlengen naargelang de plaatsing. In deze klus geven we je de instructies mee voor zowel de verticale als de horizontale plaatsing van wand- en plafondplanken.

Op naar de klus!

5. Gat in gipsplaat herstellen

Niets zo vervelend als een gat in je gipskartonnen wand. Gelukkig kan je deze schade volledig zelf herstellen. Je zal hier achteraf zelfs niets meer van merken.

Op naar de klus!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media