Deze klussen zijn ideaal voor de kerstvakantie

Heb jij tussen kerst en nieuwjaar ook wat vrije dagen? De kerstvakantie is ideaal om eindelijk die klussen aan te pakken die je het hele jaar hebt laten liggen. Weet je niet waar en hoe je moet beginnen? We helpen je op weg!

Ga aan de slag met verf…

Schilderen is een van de meest populaire doe-het-zelfklussen. Een nieuw likje verf is dé manier om je interieur een nieuwe look te geven. Belangrijk is dat je de juiste verfborstel en roller gebruikt. Heeft je plafond een nieuw laagje nodig? Volg dan deze stappen. Wil je een andere accentkleur in je woonkamer? Zo pak je dat aan. Ook je binnendeuren verven, kan je eenvoudig zelf doen. Lees zeker deze klus voor je begint.

… of met behangpapier

Ben je meer fan van behangpapier? Een nieuwe laagje kan het uitzicht van een kamer helemaal veranderen. Zo behang je als een pro! Maar vergeet niet om je oud behangpapier eerst te verwijderen voor een mooi eindresultaat.

Maak het gezellig met verlichting

Lampen zorgen voor sfeer in huis. Moet je nog een lamp of schakelaar vervangen? Neem dan zeker deze klussen even door. Wil je het echt gezellig maken tijdens de feestdagen? Dat doe je met dimbare verlichting. Je kan zelf een dimmer installeren, maar er bestaan ook lampen waarbij je geen dimmer nodig hebt. Deze klus legt alles haarfijn uit.

Pak je vloer aan

Maak nu je tijd hebt eindelijk eens werk van die ene gebarsten vloertegel, pak de scheur in je betonvloer aan of plan een onderhoudsbeurt voor je parket in. Moet je je houten vloer dringend opschuren? Deze klus legt uit hoe het moet. Droom je eerder van een nieuwe vloer? Laminaat leggen is een klus die je zelf kan uitvoeren. Je ziet amper verschil met een echte plankenvloer! Volg dit stappenplan.

Installeer een rookmelder

Sinds 2020 zijn rookmelders in huis verplicht. Heb jij er nog geen geïnstalleerd? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan. Een rookmelder plaatsen kan je zelf! Met deze klus helpen we je om de juiste rookmelder te kiezen en correct te installeren.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media