livios logo

Geef je wanden en vloeren de natuursteenlook, mét de voordelen van pvc

Je wanden een authentieke natuursteenlook geven en tegelijkertijd genieten van de waterbestendigheid, de onderhouds- en budgetvriendelijkheid van pvc? Of je vloeren bekleden met duurzame decoratieve tegels die perfect combineerbaar zijn met vloerverwarming? Het kan met het nieuwe 2-in-1-concept – tegels voor wanden én vloeren: Deceuninck Decoramic Premium.

Foto Deceuninck
  

Foto Deceuninck
  

Decoramic Premium is een nieuw 2-in-1-concept binnen het gamma interieuroplossingen van Deceuninck waarmee je zowel je vloeren als je wanden een nieuwe en decoratieve natuursteenlook kan geven in travertin wit, jura crème, zandsteen, koper, betongrijs of jura antraciet. 

Ook voor badkamers

Deze look combineert Deceuninck met alle voordelen die zo eigen zijn aan interieuroplossingen in pvc. De Decoramic Premium-tegels zijn met name uv-bestendig en 100% recycleerbaar en bestaan uit een mix van rigide pvc, versterkt met titanium. Dit maakt hen uitermate duurzaam, uiterst slijtvast en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Reinigen met een zachte vochtige spons met reinigingsmiddel op waterbasis volstaat. 

De Deceuninck Decoramic Premium-tegels kan je ook gebruiken voor zowel privé- als commercieel gebruik, voor woonkamers of keukens, maar ook voor badkamers of zelfs voor bevloering rond binnenzwembaden. De Decoramic Premium-wand- en -vloertegels zijn namelijk 100% waterbestendig  en voorzien van een specifieke matte ‘brush-oppervlaktebehandeling’ die hen helemaal slipresistent maakt.  

Klikken of kleven

De decoratieve vloer- en wandtegels zijn 592 mm breed op 297 mm hoog. De dikte van de tegel is 5,3 mm en ze worden verpakt per 6. Dit komt neer op 1,05 m² per verpakking.  

Dankzij de toepassing van het unieke Uniclic®-systeem op de lange zijde en een handige push down-kliktechniek op de korte kant kan de plaatsing van de wand— en vloertegels in een handomdraai gebeuren. Plaats je de tegels verticaal als wandtegel, op een bestaande betegeling, gipsplaat of op een houtspaanpaneel, dan volstaat het de tegels te kleven. 

Bij horizontale plaatsing, als vloertegels dus, kan je eventueel ook de ondervloer Aqua Silent toepassen. Dankzij zijn geluidsdempende werking zorgt deze voor extra akoestische isolatie van de vloer. Daarnaast werkt de Aqua Silent ook eventuele kleine oneffenheden in de bevloering weg. Ook nuttig wanneer je de vloertegels combineert met vloerverwarming dus. 

Voor de afwerking van je Decoramic Premium-wanden en -vloeren biedt Deceuninck eveneens plinten en geanodiseerde aluminium afwerkingsprofielen aan. 

Meer info op www.deceuninck.be.

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/wanden/geef-je-wanden-en-vloeren-de-natuursteenlook-met-de-voordelen-van-pvc/