livios logo

Sprekende muren: vijf creatieve ideeën

Van schattige kinderkribbels tot winkellijstjes en onverwachte liefdesbrieven? Je kan het zo gek niet bedenken of je kan ermee terecht op je binnenmuren. En dat zelfs zonder je wanden te beschadigen. Wij geven je enkele originele en functionele ideeën. Probeer dit zeker thuis!

Kurken wand als prikbord.

Foto Santana
  

Magneetverf als foto- en kaartjeshouder.

Foto magneetverf.nl
  

Krijtverf als boodschappenlijst.

Foto Levis
  

Whiteboardverf als maandkalender.

Foto colora
  

1. Zeg het met een prikje

Snel een kaartje ophangen of een telefoonnummer in het zicht houden? Rechtstreeks in je muur prikken laat vervelende gaatjes na. Een kurken bord is de ideale oplossing voor kleine briefjes, al is zo’n prikbord snel gevuld.

Waarom dan niet de hele wand met kurk bekleden? Daarop kan je veel post-its, tekeningen en foto’s van je bengels kwijt die niet in een schuif of kast mogen verdwijnen. Boven je bureau, in de speelkamer of keuken… Voor de prijs moet je het niet laten. En het allerleukste? In kurk zie je geen vervelende gaatjes van spelden als je iets weghaalt. Lees hier hoe je aan de slag gaat met een kurken wand. 

2. Creatief met magneten

Vind je een prikbord oubollig? Met magneetverf krijgt elke muur een ander doel: speel- en oefenwand met allerlei magneten in de kinderkamer, een wand voor lijstjes in de keuken en in de living draagt de verf de mooiste foto’s van de familie.

Je kan de magneetverf overschilderen zodat hij zeker in je interieur past. Hoe je dat doet, lees je in onze klus. Geen verver? Kies dan voor magnetisch papier dat hetzelfde effect heeft.

3. Terug naar school

Heb je het gehad met krabbels op je wanden die je niet meer weggeschrobd krijgt? Kinderen houden ervan om op de muur hun talent te tonen. Op een krijtverfmuur kunnen ze naar hartenlust tekenen en schrijven. De krijtverf legt een laag op je muur, die je met krijt beschrijft en schoonmaakt met water.

En wat denk je van een megagroot boodschappenlijstje? Iedereen ziet het staan, kan eraan en vult aan wat hij of zij nodigt heeft. Daarnaast heb je nog veel plaats voor grappige woorden en snelle krabbels die je zo weer wegveegt. Krijtbehang is een alternatief voor jouw persoonlijk krijtbord.   

4. Combineer naar hartenlust

Zowel krijt als magneten op je bord? Deze optie vind je niet gemakkelijk in de winkel, maar je kan er wel zelf een maken. Onze klus helpt je op weg.

Breng eerst de magneetverf aan, overschilder daarna het vlak of de volledige muur in de kleur naar keuze. Breng voldoende lagen magneetverf aan zodat de aantrekking goed werkt. De lijnen van een kleiner magnetisch vlak dat je overschildert blijven zichtbaar, daarom kies je voor het vlak best een andere kleur dan die van de wand.

5. Stift erop los

Liever geen stoffig krijt, dan is whiteboardverf een must. Teken in geen tijd een weekschema op de muur zodat iedereen een mooi overzicht heeft van de gezinsplannen. Snel een boodschap erbij of geheugensteuntje voor je huisgenoot, het kan allemaal.

Voor ouders zijn stiften niet langer de vijand, kleine kunstenaars kunnen zich eindeloos uitleven. Een kinderkamer volledig in whiteboardverf toveren ze in een mum van tijd om in een eigen kunstatelier. 

Doe inspiratie op

Ideeën gaan veel verder dan een weekplanning en boodschappenlijstje. Ontdek hoe anderen op een originele manier hun binnenmuren benutten. 

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest Set/Interiors
  

Foto Interieurdesigner.be
  

Foto Magneetverfkopen.nl
  

Foto colora
  

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/wanden/sprekende-muren-vijf-creatieve-ideeen/