livios logo

Sinaasappelhuid in afwerking muren met epoxy: wat kan ik hier aan doen?

Vraag

Onlangs hebben wij 3 gietvloeren laten plaatsen en die zijn heel mooi geworden. Volgens de gietvloerspecialist kon deze laag ook worden aangebracht met een verfroller op de muur. Ideaal: nooit meer vochtschimmel of moeilijk bereikbare plaatsen om schoon te maken. 

De stucadoor heeft eerst de tegels afgesmeerd en uitgevlakt met grijze mortel. Een aantal dagen erna met ardex omdat de ondergrond wit moest zijn. De gietvloerspecialist heeft een primer aangebracht en de volgende dag de epoxy met een roller aangebracht. Helaas zijn zowel de muren van wc en de badkamer van top tot teen een reliëf van sinaasappelhuid.

De ruimte heeft geen tocht gehad en de temperatuur was gemiddeld 20 graden tijdens de verwerking. De gietvloerspecialist is nogal verbaal sterk, maar ik baal van het resultaat. Is hier een oplossing voor? Want zo vind ik het onacceptabel en ik wil hier niet voor betalen. Wat kan ik nu het beste doen?

Antwoord

Grouttech beantwoordt deze vraag als volgt: "Epoxyverven zijn een combinatie van 2 componenten zeer vloeibaar hars, een vulstof en de kleurstof. Als je gietvloer gegoten aanbrengt, wordt er vulstoffen gemengd om het hars betaalbaar te houden en om bepaalde diktes aan te brengen tussen 1 à 3 mm."

"Als je wil verven is er veel minder vulstof nodig anders wordt de coating te dik en krijg je appelsienhuid bij het aanbrengen."

"Als je geen of bijna geen vulstof toevoegt om te schilderen zal je ook minder dekkend vermogen hebben en moet je ook steeds 2 maal aanbrengen om een goed optisch resultaat te bekomen. Hier kan de primer gekleurd worden en kan je misschien met één volgende laag dekkend werken."

Beantwoord door: Grouttech, Grouttech bvba
Meer beantwoorde vragen over Wanden

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/wanden/vraag/31737/sinaasappelhuid-in-afwerking-muren-met-epoxy-wat-kan-ik-hier-aan-doen/