livios logo

Pleisterwerken van muur en plafond: wat is de beste optie?

Vraag

Mijn stukadoor raadt mij aan om op de verticale wanden eerst osb te plaatsen, daarna latwerk met daarop een roestvrij metalen net met ingevlochten karton waarover bepleisterd wordt. Dat zou gemakkelijker zijn voor het plaatsen van stopcontacten en dergelijke. Volgens hem gaat dit ook de scheurvorming tegen. 

Op het schuine en horizontale gedeelte adviseert hij om speciale platen aan te brengen op het lattenwerk waarover bepleisterd kan worden. Wat denken jullie ervan? 

Antwoord

"De voorgestelde methode lijkt ons mogelijk, doch niet gangbaar", zegt Mansour Marchouh van Knauf. "Om een volledig antwoord te beiden, hebben we toch meer info nodig over de achterliggende muur en de beweegredenen om voor deze opbouw te kiezen. Zaken zoals luchtdichtheid, thermische isolatie enz. zijn aandachtspunten in het geval het een buitenmuur betreft. Op welke manier wordt de OSB aan de achterliggende muur bevestigd? Wat betreft de schuine en horizontale vlakken zien wij geen noemenswaardige problemen. Deze afwerkingstechniek is goed bekend onder de stukadoors."

Beantwoord door: Mansour Marchouh, Knauf
Meer beantwoorde vragen over Wanden

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/wanden/vraag/32051/pleisterwerken-van-muur-en-plafond-wat-is-de-beste-optie/