livios logo

Kan roet nog door pleisterwerk of gipskarton komen?

Vraag

Ik wil een schoorsteen afbreken en na het roet weg te borstelen de muur bezetten of er gipskartonplaten tegen plaatsen. Zal het dieper doorgedrongen roet zo tegengehouden worden of zal het langzaam zijn sporen nalaten?

Antwoord

"Uit ervaring blijkt dat zonder een specifieke behandeling de roet steeds zal doorslaan en zichtbaar worden in de gipsbepleistering", zegt Mansour Marchouh van Knauf.

"Om roetdoorslag tegen te gaan, moeten de verontreinigde delen geïsoleerd worden. In de meeste gevallen worden alle loszittende roetdelen grondig verwijderd en worden de zichtbare vlekken en de zones daarrond behandeld en geïsoleerd met een geschikte primer, waarover men nadien kan pleisteren." 

"Een ontkoppelde afwerking door bijvoorbeeld toepassing van een voorzetwand met behulp van gipsplaten behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval vermijdt men contact met de roetdelen en is een voorbehandeling niet nodig."

Beantwoord door: Mansour Marchouh, Knauf
Meer beantwoorde vragen over Wanden

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/wanden/vraag/32440/kan-roet-nog-door-pleisterwerk-of-gipskarton-komen/