livios logo

Welke materialen gebruik ik best voor maken douchewand?

Vraag

We willen graag een douche maken. Er is in onze badkamer een hoek voorzien voor een douche. De muren zijn met een soort cement bewerkt. Ik zou graag een extra wand maken zodat we drie muren hebben in de douche en de ingang vrij laten.

Die nieuwe wand, maak ik die best met gipsplaten of met MDF? En het kader, mag dat in hout? Van de andere zijde van die wand zou ik een open kast met legplanken willen maken.

De wanden zou ik graag strak hebben eventueel met verf maar op de gecementeerde wanden zal dit waarschijnlijk moeilijk zijn, dus dacht ik daar ook gipsplaat of MDF tegen te lijmen.

Antwoord

Waterbestendige gipsplaten zijn alvast een optie. Lees hier meer over in volgend artikel. Wil je jouw douchewand verven? Hou er rekening mee dat dit een klus is die heel veel aandacht en expertise vergt.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Wanden

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/wanden/vraag/33610/welke-materialen-gebruik-ik-best-voor-maken-douchewand/