livios logo

Hoelang wachten na pleisterwerken met tegels leggen?

Vraag

Na hoeveel tijd gemiddeld (of vochtpercentage muur) mag men een tegel en laminaatvloer leggen en een muur betegelen nadat er gepleisterd werd?

Antwoord

Hoe lang pleisterwerk moet drogen, is vooral afhankelijk van de hoeveelheid bouwvocht en het weer. Door de band genomen, wacht je het best minstens een half jaar om de muren te decoreren. Voor een nieuwbouw kan het zeker geen kwaad om een ruimere marge te nemen. Om na te gaan of je muren droog zijn, bestaan er speciale, maar dure vochtigheidsmeters. 

Kan je niet zolang wachten? Met bouwdrogers kan je het droogproces van de bepleistering versnellen. Het gevaar schuilt erin dat het oppervlak na een tijdje droog uitziet, terwijl het onderste gedeelte van de pleisterlaag en de stenen daaronder nog een te grote hoeveelheid vocht bevatten. Dit uit zich in vocht aan de oppervlakte van de bepleistering, korte tijd na het uitschakelen van de bouwdrogers. Een natuurlijke droging valt dan ook altijd te verkiezen boven het plaatsen van bouwdrogers.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Wanden

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/wanden/vraag/35400/hoelang-wachten-na-pleisterwerken-met-tegels-leggen/