livios logo

Wat kost wandkurk?

Van douche- en badkamerwand tot een prikbordwand in je keuken. Wandkurk is overal toepasbaar, voelt warm aan en isoleert. Je vindt kurk in verschillende kleuren en structuren. Specialist Santana overloopt met ons de mogelijkheden en het prijskaartje. De vermelde prijzen zijn inclusief btw.

Kurk tegen de wand? 

De badkamer, trappenhal en het toilet zijn volgens Santana de favoriete plaatsen van kurkliefhebbers dankzij de extra isolatiewaarde en comfort van het materiaal. Maar ook de woonkamer is een populaire plaats. Hier creëren mensen graag een accentmuur van bijvoorbeeld boomschors als blikvanger. In de keuken zie je kurk dan weer vaak opduiken tussen de keukenkastjes omdat het ook makkelijk te onderhouden is.

Vooral bij renovatieprojecten is kurk een vaak gekozen oplossing, omdat je het meteen tegen een vlakke muur kan plaatsen. Ook een doe-het-zelver kan er makkelijk zelf mee aan de slag, benadrukt de specialist.

kurk kurkvloer kurkwand


© Kurkfabriek Van Avermaet  

kurk kurkvloer kurkwand


© Kurkfabriek Van Avermaet  

kurk kurkvloer kurkwand


© Kurkfabriek Van Avermaet  

kurk kurkvloer kurkwand


© Kurkfabriek Van Avermaet  

Van naturel tot gekleurd

Wie voor puur ‘natuur’ gaat, zal eerder neigen naar natuurlijke kurk, omwille van de originele look met ruwe designs of een volledig strakke uitvoering.

Hou je meer van kleur om je eigen persoonlijkheid te benadrukken of contrasten te vormen? Dan heb je nog de keuze tussen design, natuursteenlook of lederlook. Deze natuurlijke kurktegels vind je vanaf 37,5 euro per m² voor de meest natuurlijke uitvoering, tot 60 euro per m² voor een gekleurde variant.

Kurkwand op rol is ook een optie. Dit is relatief goedkoper en is beschikbaar vanaf 11 euro per m². Je plaatst het gemakkelijk zelf en is te verkrijgen in verschillende diktes. Je kan het zelfs gebruiken als prikbord, maar ook verven of behangen is een optie.

Structuren

Ben je fan van een meer speelse afwerking? Met verschillende structuren creëer je een creatieve accentwand, bijvoorbeeld door kleine mozaïektegeltjes te integreren. Heel rustiek kan ook met een wand van geperste boomschors. Hiervoor betaal je iets meer omwille van het arbeidsintensieve, manuele productieproces.

Voor een gestructureerde kurkwand reken je best vanaf 64,90 euro per m². Ga je iets exclusiever met de geperste boomschors, dan betaal je gemiddeld 109 euro per m². 

Plaatsingskosten 

Kurk wordt geplaatst op een vlakke, poreuze ondergrond van pleisterwerk, gipskartonplaten, spaanderplaten ... Het wordt gekleefd en daarna vernist met drie of vier lagen afhankelijk van de vochtigheid van de ruimte. 

Voor de plaatsing betaal je gemiddeld 44 euro per m² bovenop de kost van het materiaal. Kurken tegels zelf plaatsen? Hou dan rekening met ongeveer 15 euro per m² voor de nodige producten zoals lijm en lak.  

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/afwerking/wanden-en-plafond/wanden/wat-kost-wandkurk/