Tienmaal inspiratie voor je wanden en plafonds

Voor de opbouw en afwerking van wanden en plafonds bestaan eindeloos veel mogelijkheden. Wij serveren je tien inspirerende mogelijkheden, van gipsplaten tot keramische wandtegels en behangpapier voor de allerkleinsten. Wat is jouw favoriet? 

Foto: Impermo  

Keramiek in een houten jasje

Foto: Impermo  

Hout is weer helemaal in. Maar niet alleen het uitzicht is belangrijk, ook het materiaal. Daarom combineert Impermo het mooie van hout met de voordelen van keramiek. De Tilestone 3D Bois is een keramische wandtegel met een imitatie van houtstrips in een formaat van 15 op 61 cm. Ze zijn te verkrijgen in beige-bruin en taupe-grijs-bruin, altijd met een reliëfoppervlak.

www.impermo.be

 

Verf die tegen een stootje kan

Foto: Levis  

Uit onderzoek van verfmerk Levis blijkt dat we een ruimte in de eerste plaats schilderen omdat we die niet meer proper vinden. Bovendien zoeken we vaker specifiek naar de juiste verf voor de juiste klus. De fabrikant lanceerde daarom Levis Expert. Deze is sterker dan standaard verf en beschermt je muren tegen dagelijkse slijtage en veelvuldig afwassen.

Ook water- of vetvlekken, vingerafdrukken en vegen zijn geen match voor Levis Expert, klinkt het. Het assortiment bestaat uit verven voor muren, keukens, badkamers en gevels en is beschikbaar in wit en talrijke kleuren. Prijs: vanaf 56,05 euro voor 2,5 liter.

www.levis.info

 

Nieuwe wand of plafond? Gewoon klikken

Foto: Panidur  

Eenvoudig je wanden en plafonds bekleden met vrijheid voor afwerking? Panidur biedt met Sharpclick een alternatief voor gipsplaten. Met deze met papier beklede MDF-panelen creëer je in één keer een vlakke wand of vlak plafond.

Door het kliksysteem zie je amper naden en kan je de panelen makkelijk schilderen of behangen zonder te plamuren. De fabrikant belooft een grote draagkracht en extra stevigheid om vervorming te voorkomen. De panelen zijn beschikbaar voor vochtwerende MDF-platen en met thermische wandisolatie. 

www.panidur.be

Zachte lijnen voor binnen en buiten

Op zoek naar een originele en karaktervolle look voor je badkamer, living of andere ruimte? Dan maken de wandbekledingen EnoWave en EnoScala misschien wel kans. Voor een lijnvormig en zacht interieur heb je de keuze uit twee texturen: gestreepte lijnen of zachte lijnvormige golven, die je muren een lichte en geraffineerde toets geven.

Ook voor buiten: zo breng je je interieur naar buiten en andersom en creëer je meer ruimtegevoel.

www.carrieresduhainaut.com 

 

De oplossing van elk plafondprobleem

Spanplafonds vormen een oplossing voor elk plafondprobleem, volgens Helixe, installateur van spanwanden en -plafonds. Zonder verbouwingswerken geven ze je ruimte een nieuwe toets en vormen ze de perfecte basis voor het integreren van verlichting en luidsprekers.

Ook licht krijgt aandacht van Helixe, door naast spotjes en lusters de nieuwste types verlichting, dimmers met antitriltechnologie en schakelaars aan te bieden. Die kan je ook draadloos bedienen via je smartphone.

www.helixe.be

 

Snelle en sterke gipsvezelplaten

Foto: Fermacell BV  

Flexibiliteit en snelheid zijn twee belangrijke voorwaarden voor een geslaagd (ver)bouwproject. Met zijn gipsvezelplaten biedt Fermacell binnenwanden aan die tegelijkertijd sterk en weerbaar, maar ook gemakkelijk en snel verplaatsbaar zijn. En dat zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Volgens de fabrikant bliken gipsvezelplaten uit vanwege hun schok-, brand- en vochtbestendigheid, en scoren ze ook goede akoestische goed.

www.fermacell.be

 

Maak het stil in huis

Hoe dichter we op elkaar wonen en bouwen, hoe belangrijker het geluidscomfort. Lig jij soms wakker van je buren of voorbijrijdende auto’s?  Of wil je slaap- en kinderkamers akoestisch afschermen van de overige ruimtes in huis? Dan kan je nu zelf aan de slag met de akoestische isolatie Simfofit van Recticel.

De fabrikant belooft met deze panelen, die je gewoon tegen de muur kleeft, een geluidsreductie tot 60 %. Afwerken kan eenvoudig met gipskartonplaten. Voor nieuwbouw en renovatie.

www.recticelinsulation.be

 

Grootformaattegels voor binnen en buiten

Foto: Vilvordit  

Kunnen tegels voor jou niet groot genoeg zijn? Maak dan kennis met de Superlarge-collectie van Vilvordit. De keramische grootformaattegels van maximum 1,6 bij 3,2 meter zijn niet alleen geschikt om mee te vloeren, maar doen dankzij hun dikte van minstens 6 mm ook dienst als gevel- of muurbekleding.

Bovendien combineren ze de praktische voordelen van keramiek (krasbestendig en onderhoudsvriendelijk) met de looks van onder meer marmer, natuursteen en cortenstaal. Je kan de platen ook in verstek zagen, voor een nauwkeurige aflijning en cleane afwerking van meubels, wanden, kasten en deuren, …

www.vilvordit.be

 

Muurdecoratie op kindermaat

Foto: Eijffinger  

Elke dag dromende kinderen? Met Wallpower Junior maken ze hun eigen verhaal op de muren van hun kamer. Kies uit herbruikbare muurstickers en spannende taferelen en achtergronden. Van verweerd hout, een Bretonse streep, fijne ruitjes, robuust baksteen, vrolijke verfspatten tot magisch realisme.

En dat in uiteenlopende kleuren, van roze, grijs en mint, tot sprekend blauw, groen en oker. Om je samen met je kinderen uit te leven!

www.eijffinger.com

Gebruiksvriendelijke krachtpatser

Duurzaam, geluidsisolerend en tot vijf keer sterker dan een gemetselde wand. Gyproc schuwt geen superlatieven om zijn nieuwe gipskartonplaat Habito in de markt te zetten. Wat vooral opvalt, is het gebruiksgemak.

Met de Habito-platen behoren pluggen tot het verleden. Wil je een voorwerp bevestigen, dan heb je genoeg aan een spaanplaatschroef met een dikte van 5 mm. Zo wordt de montage van een flatscreen, gordijnrail of wandrekje voortaan kinderspel. Het verwerken van de platen gebeurt op dezelfde manier als standaardplaten.

www.gyproc.be

Producten

Spanplafond zonder breekwerk bij renovatie - nieuw plafond zonder stof

Plafondlux

Spanplafond zonder breekwerk bij renovatie - nieuw plafond zonder stof

Geluidsisolerende, stootvaste, vochtbestendige en brandvertragende gipsvezelplaten

Fermacell BV

Geluidsisolerende, stootvaste, vochtbestendige en brandvertragende gipsvezelplaten

Een spanplafond is milieuvriendelijk en 100% recycleerbaar

Helixe, installatiebedrijf spanplafonds en -wanden

Een spanplafond is milieuvriendelijk en 100% recycleerbaar

Thermogyp Comfort, universele renovatieplaat voor daken, muren en plafonds

Gyproc

Thermogyp Comfort, universele renovatieplaat voor daken, muren en plafonds

Een accentmuur of puur praktisch in onderhoud: wandtegels voor ieder wat wils

Impermo

Een accentmuur of puur praktisch in onderhoud: wandtegels voor ieder wat wils

Wat is opstijgend vocht?

Aquapol-belgium

Wat is opstijgend vocht?