livios logo

Batibouw 2020 steekt in nieuw jasje

Ben jij van plan om te (ver)bouwen? Dan kan je van zaterdag 29 februari tot zondag 8 maart 2020 op de vernieuwde versie van Batibouw terecht. Want in 2020 duurt de beurs twee dagen minder lang, zet de organisatie digitalisering extra in de kijker en kan je als bezoeker op een nog completere ervaring rekenen. De thema’s van de komende editie? Green Building en Smart Heating and Cooling. Ontdek hier wat je er nog kan verwachten.

Helemaal op jouw maat

Tijdens Batibouw 2020 sta jij als bezoeker meer dan ooit centraal. In de speciale advieszone in Paleis 5 kan je bijvoorbeeld een kwartier lang al je vragen stellen aan professionals uit de bouwsector. In twee conferentiezones in Paleis 5 en 12 kan je lezingen volgen over verschillende specifieke thema’s. Het doel? Jou zo goed mogelijk informeren over interessante nieuwigheden en veranderde normen en regels.

Foto Fisa Batibouw
  

Foto Fisa Batibouw
  

Vind makkelijker je weg

Loop je niet graag doelloos van de ene hal naar de andere? Dankzij een aangepast beursplan staan nu alle standhouders van gerelateerde sectoren nog slimmer en efficiënter bij elkaar. Samen vormen ze een aantal handige zones waar je alle voor jou relevante standen makkelijk terugvindt. Zo kan je in één zone terecht voor alles wat met bouw en renovatie te maken heeft, maar is er ook een zone voor buitenschrijnwerk en tools en eentje die in het teken staat van verwarming, koeling, ventilatie en (hernieuwbare) energie.

Handige openingsuren

Vermijd je graag de files? Goed nieuws, want Batibouw blijft volgend jaar langer open tijdens de weekdagen. Zo kan je de beurs ook makkelijk na je werkdag bezoeken zonder vast te zitten in het verkeer. Tijdens de week zijn de hallen open van 12u tot 20u30, in het weekend van 10u tot 18u30. Bezoek je Batibouw op een weekdag na 16u? Dan kan je een gratis ticket gebruiken.

Foto Fisa Batibouw
  

Foto Fisa Batibouw
  

Nieuwe parcours en zones

Hecht je belang aan ecologie en nieuwe ontwikkelingen? Dan kan je volgend jaar de nieuwe eco-en innovatieparcours volgen over de hele beurs. Bovendien zijn er verschillende zones waar je Batibouw interactiever kan beleven. Zo kan je in de Do It Yourself-zone workshops, demonstraties en wedstrijden bijwonen. In de Verhuiszone vind je oplossingen en diensten terug om je verhuis te organiseren. Dankzij de vier verschillende woningtypes in de Inspiratiezone ontdek je hoe producten van exposanten in jouw woning zouden passen.

Digitale beleving

Beleef je Batibouw ook graag digitaal? Registreer je dan om te beginnen online als je een bezoek wil brengen. Op de app van FISA vind je alle praktische info en een handig interactief plan van de beurs terug, zodat je tijdens je bezoek makkelijk alles vindt wat je nodig hebt. Bovendien kan je het reilen en zeilen van de beurs het hele jaar door online volgen via nieuwsbrieven, digitale magazines, blogposts en sociale media. Zo sta je directer in contact met exposanten die voor jou interessant zijn.

Foto Fisa Batibouw
  

Foto Fisa Batibouw
  

Een duurzame toekomst? Bouw circulair en woon alternatief

Met het thema Green Building biedt Batibouw je verschillende oplossingen aan om je ecologische voetafdruk te verkleinen met het oog op een milieubewuste toekomst. Eén antwoord is circulair bouwen. Dat doe je door met herbruikbare producten te werken. Alternatieve woonvormen zijn dan weer een oplossing voor de nakende huisvestingscrisis. Bovendien zijn deze woonvormen financieel interessant. Denk maar aan yurts, tiny houses, containerwoningen en nog veel meer.

Slim en digitaal verwarmen en koelen

Hoe integreer je slimme verwarming en koeling in je (ver)bouwproject? Dat is de grote vraag van het tweede Batibouwthema: Smart Heating and Cooling. Een warmtepomp is vaak de beste keuze op vlak van ecologie en energiezuinigheid, zowel voor verwarming als koeling. Ook digitale oplossingen zoals domotica dragen ook bij tot verminderde energieproductie. Met een goede afstelling bespaar je jaarlijks tot 30% energie.

Foto Fisa Batibouw
  

Foto Fisa Batibouw
  

Nieuwe formule voor professionals

Bezoek je Batibouw als professional? In de plaats van de twee professionele dagen voor aanvang van de beurs, kan je nu op drie vakbeurzen terecht die tijdens Batibouw zelf plaatsvinden. De vakbeurzen Finishing, over afwerking, en Probuild, over ruwbouw, dakwerken en profielen, vinden plaats op woensdag 4 maart. De vakbeurs Installpro, voor installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit, kan je op vrijdag 6 maart bijwonen.

Praktisch:

Zaterdag 29 februari tot en met zondag 08 maart 2020 
Openingsuren weekends: 10u – 18u30 
Openingsuren week: 12u tot 20u30 – Gratis toegang vanaf 16u (behalve nocturne)
Nocturne: donderdag 05/03 – open tot 22u

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/bouwbeurzen/batibouw-brussel/batibouw-2020-steekt-in-nieuw-jasje/