livios logo

Een nieuwe generatie cv-houtkachels

DDG
Bouw&reno 2019: Hal 4, stand 4121

Met de Green Deal willen de Vlaamse overheid, de houtkachelsector en milieuverenigingen de uitstoot van verouderde hout- en pelletkachels en open haarden terugschroeven. Een akkoord waar ook DDG helemaal achter staat. De fabrikant pakt uit met een nieuwe reeks van cv-houtkachels. Je herkent ze aan het Hydro-label.

Hele woning zuinig verwarmd

Foto DDG NV
  

Paradepaardje in de reeks is de doorkijkhaard Eco Planus Double Vision Hydro, die je zoals elke DDG-kachel kan aansluiten op je centrale verwarming. Ideaal om de hele woning te verwarmen via de aansluiting op de waterleiding van de cv. Betaalbaar en ecologisch. Het model heeft een deur met geventileerd dubbel glas en zorgt voor een drievoudige verbranding met het principe van een houtvergasser. De kachel heeft energielabel A+, het hoogst mogelijke label voor houtkachels en -haarden.

Ideaal voor goed geïsoleerde woningen

Dankzij het dubbele glas en de geïsoleerde wanden is de lucht-waterverhouding optimaal met 40/60. Daarmee is de Eco Planus Double Vision Hydro geschikt voor goed geïsoleerde woningen. Verder is het toestel compact (H892 of 1172 (met houtvak) x B580 x D486 mm) en voldoet het aan de verplichte energieprestatiewetgeving, wat hem geschikt maakt voor nieuwbouw en renovatie.

Richtprijs: 5.712 euro (excl. btw). DDG geeft tot en met 3 maart 2019 een premie van 300 euro als je een oud model vervangt door een nieuwe kachel.

Meer info: www.ddg.be

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/bouwbeurzen/bouwreno-antwerpen/een-nieuwe-generatie-cv-houtkachels/