bouwovertreding terras in appartementsblok

Vraag

Wij wonen op een dakappartement (blok met 14 appartementen). Wij hebben dit in 2009 gekocht en werden toen in kennis gesteld van een bouwovertreding op het terras. De vorige eigenaar had zijn uitbreiding te ver naar de voorkant gedaan. Hiervan werd een PV opgemaakt. Dit werd opgenomen in onze verkoopakte. Hij heeft echter na de verkoop de balustrade terug op de juiste afstand laten plaatsen en wij hebben dit toen gemeld aan de dienst stedenbouwkundige vergunningen, maar er is nooit iemand komen kijken of dit in orde was.

Ondertussen werd een appartement op de 1e verdieping verkocht en blijkbaar heeft de nieuwe eigenaar weet van de bouwovertreding. Wordt elke nieuwe eigenaar in het gebouw op de hoogte gebracht van die bouwovertreding? In het verleden zijn er nog een aantal appartementen verkocht in ons blok, maar heeft nooit iemand hier vragen over gesteld.

Antwoord

Bij de verkoop van een vastgoed zijn notaris en desgevallend vastgoedmakelaar wettelijk verplicht om stedenbouwkundige inlichtingen in te winnen bij de gemeente, en hiervan zelfs melding te maken in desgevallend de verkoopovereenkomst en in de notariële akte.

Producten

Alle info over het kadaster

Kadaster

Alle info over het kadaster

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.