Belgisch Budget Bouwboek: Landelijke stijl

Foto: 2voor5  

Het 'Belgisch Budget Bouwboek' heeft al enkele jaren zijn plaats in de wereld van de architectuurboeken veroverd. Het lijvige boek informeert je over hoe je op de meest budgetvriendelijke manier kunt (ver)bouwen. In 2010 krijgt het originele 'Belgisch Budget Bouwboek' er een landelijk broertje bij: 'BBB: landelijke stijl'.

'BBB: landelijke stijl' houdt niet enkel een andere bouwstijl in, maar voor deze nieuwe editie is ook de term ‘Budget” uit de titel herbekeken. In 'BBB: landelijke stijl' slaat dat woord niet op ‘klein budget’, maar eerder op ‘bepaald budget’. En dat bepaald (ver)bouwbudget ligt tussen 150.000 en 350.000 euro.

Beperkte oppervlakte

De architect, bouwfirma of projectcoördinator heeft bij de meeste projecten uit dit boek telkens weer nagedacht over de budgettaire puzzel van oppervlakte en materialen. Grotere bouwoppervlakten vragen zo soms om een iets budgetvriendelijkere aanpak van de afwerkingsmaterialen en omgekeerd. Een beperkte bouwoppervlakte laat soms een groter budget toe voor hoogwaardige afwerkingsmaterialen.

50 projecten

Maar uiteraard is de stijl van de projecten uit dit boek anders dan die uit het originele 'Belgisch Budget Bouwboek'. Dit boek bevat landelijke woningen, maar niet enkel de authentieke hoeve op het platteland, zoals je ze kent. In totaal passeren 50 projecten de revue.

Extreme make-overs

Met landelijke lofts en rustieke rijwoningen aan de stadsrand, pastorale duplexappartementen en rurale 'extreme make-overs' pal in het centrum van de stad en zelfs landelijke gevels die een strak interieur verbergen, maakt het boek brandhout van het landelijke hokjesdenken. Zo streng BBB de projecten binnen een bepaald budget houdt, zo vrij is er de landelijke stijl benaderd. Het boek is in de handel verkrijgbaar voor 49,95 euro.

Concrete House

Concrete House
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Betonbouw
Bekijk woning

Verelst Woningbouw en Renovatie

Verelst Woningbouw en Renovatie
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning