Deze villa bestaat niet zomaar volledig uit beton

Midden tussen de cactussen in het Amerikaanse Fountains Hills, Arizona, ligt deze volledig uit beton opgetrokken villa. Waarom uit beton? Heel logisch eigenlijk: beton heeft een hoge isolatiewaarde, slaat thermische energie op en geeft deze geleidelijk aan weer af. Het resultaat? Een aangenaam binnenklimaat.

Wanneer je woont in een gebied waar de temperaturen in de zomer oplopen tot wel meer dan 40 graden, is bouwen met beton een verstandige keuze. Het biedt zowel in de zomer als in de winter thermisch comfort. En toegegeven: het ziet er best cool - en koel - uit. 

8,5 miljoen euro

In 2012 kocht de huidige eigenaar dit stuk grond voor 542.000 euro. In België bouw je daarvoor al een héél knappe woning, inclusief een ruim stuk grond. Vier jaar later zette hij er dit kasteel van een huis neer. Ondertussen verkoopt de eigenaar de woning. De vraagprijs? Maar liefst 8,5 miljoen euro. 

Wat je voor dat bedrag krijgt? Een lap grond van 4.046 m² met daarop een woning met 973,5 m² bewoonbare oppervlakte. En er is nog meer... De woning telt vijf slaapkamers waaronder een master suite, zeven badkamers, twee volledig uitgeruste keukens en een home-office, een ruime woonkamer...

 

 

Luxe in the middle of nowhere

In de garage is er plaats voor vier wagens. Dat is niet enkel gemakkelijk, het creëert ook een gevoel van veiligheid. Want geef toe, wie laat zijn auto graag buiten staan in een stuk niemandsland? Ook mooi meegenomen: een intercomsysteem. Er moest maar eens iemand voor je deur staan terwijl je geen bezoek verwacht...

Maar afgelegen wonen heeft ook zijn voordelen. Denk maar aan het prachtige uitzicht waarop de eigenaar lustig inspeelde. Via de ramen die doorlopen van vloer tot plafond kijk je uit op het woestijnachtige gebied bezaaid met allerlei soorten cactussen.

En buitenshuis? Daar geniet je van de aangename temperaturen op de verschillende patio's. Nood aan afkoeling. Dan neem je een plons in de infinity pool. Koelt het 's avonds af, dan staat de jaccuzzi al klaar of je geniet van het gezellige haardvuur op het hoogste punt van het dak. 

Bostoen

Bostoen
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Dewaele Woningbouw

Dewaele Woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning