Een woonpiramide midden in de stad!

Voor het bezichtigen van een piramide hoef je niet langer de Middellandse Zee over te steken. In hartje Berlijn vind je een constructie dat al heel dicht in de buurt komt van het oud-Egyptische bouwwerk. In tegenstelling tot het origineel - dat dienst deed als begraafplaats van de grote farao's - heeft dit exemplaar gelukkig een andere invulling. Het is een tweewoonst. 

Vanaf de tweede verdieping lopen de muren van dit bijzondere gebouw met een hellingsgraad van 70 graden naar elkaar toe. Het resultaat is een dak uit baksteen met op 18 meter hoogte een klein dakterras. Doordat het dak zo lang uitloopt, heeft de woning meer weg van een piramide dan van een kubus. 

 

 

Een met de omgeving

Ondanks de atypische vorm van het gebouw, gaat de tweewoonst moeiteloos op in zijn omgeving. Dit komt door het gebruik van zes verschillende tinten baksteen. Hierdoor matcht de woning met zowel de aanpalende woningen, als met de blokken eromheen.  

Het onderste appartement heeft een bewoonbare oppervlakte van 250 m² en bestaat uit twee verdiepingen. Op het gelijkvloers situeren zich de leefruimtes en de toegang naar de privé-tuin. Op de eerste verdieping vind je de slaapkamers terug. Het bovenste appartement neemt vier verdiepingen in beslag. Twee met leefruimtes, eentje voor te slapen en een dakterras in de top van de piramide. 

Concrete House

Concrete House
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Betonbouw
Bekijk woning

Verelst Woningbouw en Renovatie

Verelst Woningbouw en Renovatie
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning