Moderne woning blijft populairst

De Belg houdt van moderne woningen. Dat blijkt duidelijk uit onze poll ‘Welk type woning geniet je voorkeur?’. Maar liefst de helft van de deelnemers verkiest een moderne woning boven de andere woonstijlen.

Foto: entro  

Wat de pastorijstijl betreft zijn de meningen verdeeld. Bij de Vlaming ligt het statige karakter van de pastorij goed in de markt. Bijna 1 poller op 5 geeft er de voorkeur aan. De Waalse bezoekers zijn dan weer niet te vinden voor de pastorijstijl. Met amper 6 stemmen is het zelfs de minst geliefde woonstijl.

Met een samengesprokkelde score van 15 op 100 doen ook de klassieke woning en de landelijke hoeve het lang niet slecht tussen de verschillende woonstijlen. De open en trendy sfeer van een loft weet 6,7% van de pollers te bekoren.

Het minst graag nestelen de pollers zich in een appartement (3,6%), op de voet gevolgd door de fermette (6,5%).

In 2005 peilden we voor het eerst naar de voorkeur van de Liviosbezoekers. Opmerkelijk is dat die resultaten amper verschillen van de resultaten van deze polling. Blijkbaar blijft de (ver)bouwende Belg ook vier jaar later het meest gesteld op een moderne woonst.

De cijfers

'Welk type woning geniet je voorkeur?'

Moderne woning65349,6%
Loft896,7%
Pastorij24218,4%
Appartement473,6%
Fermette866,5%
Klassieke woning / Hoeve19915,2%
Totaal aantal stemmen1.316 

Arkana

Arkana
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning