Stap 5: Aannemers vastleggen

Je bent officieel klaar om aan de slag te gaan. Nu kan de zoektocht naar de geschikte aannemers beginnen. Maar eerst: heb je al een veiligheidscoördinator aangesteld?

Veiligheidscoördinator

Tenzij je via een bouwfirma werkt, moet je ook de komende maanden zelf heel wat aannemers vastleggen. Het is dan boodschap om een goede prijs te koppelen aan een kwaliteitsvolle aannemer.

Foto: Hyboma  

Een veiligheidscoördinator is verplicht wanneer je tijdens je hele bouwproces meerdere aannemers inschakelt. In geval van een totaalaannemer of sleutel-op-de-deurbedrijf is een veiligheidscoördinator dus niet nodig. Ook al komt hij pas in beeld bij de start van de ruwbouwwerken, toch leg je deze best al tijdig vast.

Hoe vind je een betrouwbare aannemer?

De ruwbouwaannemer is normaal gezien de eerste partner waarmee je in aanraking komt. Hij neemt vaak ook de grond- en funderingswerken voor zijn rekening en zet je woning uit.

Tenzij je via een bouwfirma werkt, moet je ook de komende maanden zelf heel wat aannemers vastleggen. Denk maar aan de dakwerker, buitenschrijnwerkfirma, sanitairman, enzovoort. Hou opnieuw rekening met de drukke agenda van veel aannemers en plan goed vooruit. Het is daarnaast ook de boodschap om een goede prijs te koppelen aan een kwaliteitsvolle aannemer. Dat doe je zo. 

Kom je tijdens je werken alsnog problemen tegen, dan kan je mogelijk beroep doen op de tienjarige aansprakelijkheid. Deze geldt in bepaalde gevallen zowel voor de architect als voor de aannemer.

Danneels

Danneels
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Bouwen of renoveren? Vraag je gratis bouw- en renovatieboek aan

Verstandig Bouwen

Bouwen of renoveren? Vraag je gratis bouw- en renovatieboek aan