Inspirerende bouwboeken

Volgende week maandag opent de Boekenbeurs voor de 75ste keer de deuren. Hoog tijd om nog eens in de Livios-boekenkast te neuzen en daarin vonden we de volgende boeken.

Verstandig Bouwen en Renoveren

Dé onmisbare gids voor elke (ver)bouwer

Een absolute 'must have' voor iedereen die met bouwen en verbouwen bezig is: de jaargids ‘Verstandig Bouwen & Renoveren’. Deze bouwgids is onlangs compleet vernieuwd qua inhoud en lay-out.

Hoe kom je tot een uitgekiend ontwerp? Hoe (ver)bouw je duurzaam en energiezuinig? Hoe plan je de verschillende stappen van een (ver)bouwproject en de tijd die ze in beslag nemen? Al deze aspecten behandelen we in de gids, onder andere met een handige en overzichtelijke Nieuwbouwwijzer en Renovatiewijzer.

In ruim twintig hoofdstukken komt dan het totale (ver)bouwproces aan bod, qua volgorde zoveel mogelijk afgestemd op het verloop van een doorsnee (ver)bouwproject. Renovatie krijgt speciale aandacht. Elk hoofdstuk sluit af met specifieke thema's over verbouwen. Voor problemen en vragen kan de lezer terugvallen op EHBO-kits, korte, praktische kaderstukjes over veel voorkomende problemen.

Titel: ‘Verstandig Bouwen & Renoveren’
Auteurs: Heleen Neels, Stijn Vandevoordt,
Geert Houben en Tom Mondelaers
Aantal pagina's: 404
Uitgever: Verstandig Bouwen
ISBN: 978-90-755-9564-2
Prijs: 29 euro

Gevleugelde architecten

Hoe vogels hun nesten ontwerpen en bouwen

Foto: Tirion Natuur  

Dat ‘Gevleugelde architecten’ aantoont dat vogels inventieve nesten kunnen bouwen, is een understatement. In deze rijk geïllustreerde gids komen de meest verrassende constructies zoals kuil- en moddernesten, maar ook holen, priëlen, kolonies en tunnels uitvoerig aan bod.

Van deze bouwkundige technieken kunnen we heel wat leren. En dat is precies wat sommige architecten dan ook doen. Denk maar aan het Olympisch stadion in Beijing. Dat is gebaseerd op de kunstzinnige en zelfs eetbare nestjes van de salanganen, familie van de gierzwaluwen van bij ons. Laat je inspireren door de ruim 300 inzichtelijke tekeningen en 35 uitgewerkte praktijkvoorbeelden.

Foto: Tirion Natuur  

Titel: ‘Gevleugelde architecten’
Auteur: Peter Goodfellow
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Tirion Natuur
ISBN: 978-90-5210-307-5
Prijs: 19,95 euro

Palazzo Rubens

De meester als architect

Peter Paul Rubens (1577–1640) was een bijzonder veelzijdig kunstenaar. Hij was niet alleen de belangrijkste schilder van zijn tijd, maar was ook betrokken bij spraakmakende Antwerpse bouwprojecten. Het meest bekende is zijn eigen woonhuis. In 1610 kocht Rubens het huis met extra grond aan de Wapper nabij de Meir, de chicste straat van Antwerpen. Het werd naar zijn ontwerp grondig verbouwd en uitgebreid met een portiek, een schildersatelier, een halfronde beeldengalerij en een tuinpaviljoen. In het nieuwe ontwerp toonde Rubens zijn artistieke idealen: de klassieke oudheid en de Italiaanse kunst.

Palazzo Rubens. De meester als architect toont een zestigtal boeken, prenten en schilderijen. Schilderijen van de meester zelf werden voor het eerst samengebracht met werken van Michelangelo, Giulio Romano, Anthonie van Dyck en Jacob Jordaens, en met kostbare architectuurboeken uit Rubens’ bibliotheek.

Titel:Palazzo Rubens. De meester als architect
Auteurs: Ben van Beneden en Barbara Uppenkamp. Met een bijdrage van Piet Lombaerde.
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Mercatorfonds
ISBN: 978-90-6153-114-2
Prijs: 34,95 euro

Concrete House

Concrete House
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Betonbouw
Bekijk woning

Livingwood

Livingwood
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Producten

Overbrug een opening in één keer met de grote U-lateien

Ytong

Overbrug een opening in één keer met de grote U-lateien

Bouwen of renoveren? Vraag je gratis bouw- en renovatieboek aan

Verstandig Bouwen

Bouwen of renoveren? Vraag je gratis bouw- en renovatieboek aan

Grootte? Ligging? Prijs? Alle bouwgrondinformatie op een rijtje!

Splendid woningbouw

Grootte? Ligging? Prijs? Alle bouwgrondinformatie op een rijtje!

Bouwmaterialen

Gamma België

Bouwmaterialen

Vind een geschikte aannemer op buildyourhome.be

Build Your Home

Vind een geschikte aannemer op buildyourhome.be

Grond-woning combinaties

Verelst Woningbouw en Renovatie

Grond-woning combinaties