“Tot 20.000 euro besparen met zelfbouwpakketten”

Zelf aan de slag gaan tijdens je bouw of renovatie, het lijkt steeds meer de regel dan de uitzondering. Op zich niet verwonderlijk, want de duurdere bouwkosten (grond en materialen) en strenge energie-eisen doen het budget zienderogen slinken. De zelfbouwfirma’s doen dan ook gouden zaken. Bij Easykit, dat zelfbouwpakketten aanbiedt voor elektriciteit, verwarming, ventilatie en sanitair, zien ze zelfs een nieuwe generatie zelfbouwers opstaan.

“We kijken niet de hele tijd mee over je schouder, maar je krijgt wel een totaalbegeleiding”, vertelt Roel Van den Eynde, marketingmanager bij Easykit.

“Op een nieuwbouw of grondige renovatie kan je tot 50 % besparen op de installatie van je technieken. Goed voor zo’n 20.000 euro”

Foto: Easykit  

“Extra duwtje in de rug nodig”

Het idee achter zelfbouwpakketten is simpel. Je koopt bijvoorbeeld een pakket om zelf je elektriciteitskast in elkaar te steken. Alle materiaal is aanwezig. Jij moet enkel nog voor het juiste gereedschap zorgen. Met behulp van de bijgevoegde instructies, steek je zelf alles in elkaar. Een erkend technicus van de zelfbouwfirma komt je installatie opstarten, controleren en achteraf ook onderhouden.

“We kijken niet de hele tijd mee over je schouder, maar je krijgt wel een totaalbegeleiding”, vertelt Roel Van den Eynde, marketingmanager bij Easykit. “We zien dat heel wat mensen proberen te besparen door online of in de groothandel op zoek te gaan naar de laagste prijzen. Maar achteraf missen ze dan toch de nodige hulp en kloppen ze bij ons aan.”

Tot 20.000 euro besparen

“Op een nieuwbouw of grondige renovatie kan je tot 50 % besparen op de installatie van je technieken. Goed voor zo’n 20.000 euro”, zegt Roel Van den Eynde, marketingmanager bij Easykit. “Vooral bij renovaties is het besparingspotentieel enorm.”

Het hoeft dan ook niet te verrassen dat het zelfbouwpubliek almaar jonger wordt. “Vijftien jaar terug waren onze klanten gemiddeld 45 à 50 jaar oud. De traditionele Roger, zeg maar. Vandaag is deze groep nog fors aanwezig, maar het zijn vooral de twintigers en dertigers die zorgen voor de sterke stijging onder de zelfbouwers. Zij kopen vaak hun eerste te renoveren te woning en zoeken een manier om de kosten te drukken.”

Zelf aan de slag?

Wist je dat we op Livios heel wat klussen online hebben staan? Zowel voor de beginnende klusser als voor de volleerde handige harry? Neem alvast een kijkje tussen onze klussen voor:

Ben jij ook een fervent zelfbouwer? Of heb je net je eerste zelfbouwproject achter de rug? We willen graag meer horen over jouw ervaringen. Stuur een mailtje naar redactie@livios.be en vertel ons jouw verhaal!

Arkana

Arkana
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Verelst Woningbouw en Renovatie

Verelst Woningbouw en Renovatie
  • Renovatie
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Atlas & Nelskamp dakpannen

SVK

Atlas & Nelskamp dakpannen

Overbrug een opening in één keer met de grote U-lateien

Ytong

Overbrug een opening in één keer met de grote U-lateien

Grond-woning combinaties

Verelst Woningbouw en Renovatie

Grond-woning combinaties

Ruwbouw of sleutel op de deur? Kies zelf de afwerking !

Sibomat NV

Ruwbouw of sleutel op de deur? Kies zelf de afwerking !

Open Wervendag

Build Your Home

Open Wervendag

Grootte? Ligging? Prijs? Alle bouwgrondinformatie op een rijtje!

Splendid woningbouw

Grootte? Ligging? Prijs? Alle bouwgrondinformatie op een rijtje!