Mag factuur veel duurder zijn dan offerte?

Vraag

Voor de grondwerken kregen we een offerte van 3.950 euro (incl. btw). De factuur na de uitgevoerde werken bedraagt plots 6.500 euro! Voor deze prijs hadden we bij andere aannemers een veel degelijkere afwerking gekregen. De originele offerte heb ik op mail staan alsook ons akkoord om de werken uit te voeren.

Maar is dit voldoende om te weigeren de factuur te betalen? Wat zijn je rechten en plichten in dit verhaal? Een beetje verschil begrijp ik maar bijna het dubbele van de offerte is gewoon ridicuul. We voelen ons enorm bedrogen!

Antwoord

Een offerte is een prijsraming, een voorstel waar je als (ver)bouwer al dan niet op kan ingaan. Is het bedrag in je contract ook vastgelegd op 3.950 euro, zonder dat er meerkosten kunnen bijkomen?

Los daarvan kan het natuurlijk niet dat de uiteindelijke afrekening bijna dubbel zo hoog ligt. Je aannemer heeft blijkbaar het werk of de prijs van zijn onderaannemers onderschat en probeert via jou zijn verlies te beperken. Met de informatie die jij ons geeft, lijkt het correct dat je via aangetekend schrijven de factuur betwist en besluit om enkel die 3.950 euro te betalen. Als je aannemer verdere stappen wil ondernemen, raadpleeg je best een advocaat.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Aannemer

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Bouwen op maat op jouw grond

Verelst Woningbouw en Renovatie

Bouwen op maat op jouw grond

Ter verdediging van de aannemersbelangen

Vlaamse Confederatie Bouw

Ter verdediging van de aannemersbelangen

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen

Hustings Bouwgroep

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen