Kleine ecohuizen. Eindeloze inspiratie.

Foto: Librero  

In 'Kleine ecohuizen' wordt nog maar eens bewezen dat ecologisch bewust bouwen ook architectonisch interessant kan zijn.

Foto: Librero  

Ecologisch verantwoord bouwen is niet alleen nuttig wanneer het om grote projecten gaat. We zien duurzame bouwtechnieken en –materialen meer en meer toegepast in particuliere woningen. Het zopas uitgegeven ‘Kleine ecohuizen’ biedt zo’n 200 pagina’s inspiratie voor wie klein, fijn en ecologisch bewust wil bouwen.

Het aantal architecten en ontwikkelaars dat op kleine schaal ecologische huizen wil bouwen groeit gestaag. Een groeiend milieubewustzijn, nieuwe economische gegegevens en de hang naar traditionele bouwmethoden bevorderen de vraag naar kleine ecohuizen. Dat ecologisch bouwen ook spannend, gedurfd en architectonisch interessant kan zijn, wordt in ‘Kleine ecohuizen’ nog maar eens bewezen.

Detaillistisch

Een wereldwijde waaier aan ecologische bouwprojecten, van West-Europa tot in de Verenigde Staten, wordt aan de hand van foto’s, tekeningen en een inleidende tekst vakkundig voorgesteld.
Tekenend voor het boek, waarin ook een Belgisch project werd opgenomen, is de detaillistische weergave van elke woning, met dwarsdoorsneden, plattegronden en een beknopte uitleg over de meest opmerkelijke alternatieve technieken.

In ‘Kleine ecohuizen’ vinden we woningen terug uit hout, natuursteen of leem, die voor hun bewoners een oase vormen waar levenskwaliteit op de hoogste schap staat. Tot voor enkele jaren waren de duurzame stulpjes die in het boek te bewonderen zijn nog buitenbeentjes. Maar nu zijn ze het milieuvriendelijke alternatief voor morgen. Verplichte kost voor de hedendaagse bouwheer vinden wij.

Titel: ‘Kleine ecohuizen’
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Librero
ISBN: 978-90-5764-852-6
Prijs: 9,95 euro

Livingwood

Livingwood
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Blavier

Blavier
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

De Koevoet: het ecologisch magazine rond duurzaam bouwen

Dialoog vzw

De Koevoet: het ecologisch magazine rond duurzaam bouwen