‘Natuurlijk wonen’: gids voor een bio-ecologisch bouwproject

Foto: 'Natuurlijk wonen'  

Wil je milieuvriendelijk wonen, kan je je huis bouwen volgens bio-ecologische principes. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met het kersverse boek ‘Natuurlijk wonen’ ben je zeker van een vliegende start.

‘Natuurlijk wonen’ helpt de kandidaat-(ver)bouwer om zijn project milieuverantwoord te realiseren. Want daarover gaat bio-ecologisch bouwen: er voor zorgen dat de impact op mens en leefomgeving minimaal blijft, door te kiezen voor natuurlijke materialen, vervaardigd volgens productiemethodes die het milieu zo min mogelijk belasten. Bio-ecologisch bouwen is ook proberen het transport van de nodige bouwmaterialen te beperken en indien mogelijk te kiezen voor producten die in je eigen streek gemaakt worden.

Alles is mogelijk

Het boek steunt inhoudelijk op de jarenlange ervaring en knowhow van het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen (VIBE vzw). In 176 pagina’s leer je alles over deze manier van bouwen. Wat zijn de verschillende bouwmethoden? De voor- en nadelen? Met welke materialen kan je je woning milieuvriendelijk bekleden? Hoe zorg je voor een gezond binnenklimaat?

Om niet louter in theorie te blijven plakken, bevat ‘Natuurlijk wonen’ verschillende reportages met praktijkvoorbeelden. Enthousiasmerende foto’s worden daarin ondersteund met een woordje uitleg en technische details. Wat in die reportages duidelijk opvalt, is dat bio-ecologisch bouwen allesbehalve saai is. Getuige de architecturale verscheidenheid (trendy, alledaags, vrijstaand, rijwoning, organisch, …) en de vele mogelijke materialen (waaronder zelfs baksteen voor de diehards!).

‘Natuurlijk wonen’ laat geen enkele vraag onbeantwoord en behandelt werkelijk alle aspecten die bij milieuvriendelijk bouwen de kop opsteken. Het is daarom een leerrijke bron van inspiratie voor iedereen die zijn (ver)bouwproject wil afkruiden met een flinke snuif engagement voor mens en milieu.

Arkana

Arkana
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

De Koevoet: het ecologisch magazine rond duurzaam bouwen

Dialoog vzw

De Koevoet: het ecologisch magazine rond duurzaam bouwen