Crevits evalueert EPB-regelgeving

Woningen die momenteel worden gebouwd of gerenoveerd behalen veel betere energieprestaties. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Energie en Leefmilieu Hilde Crevits afgelopen week bekendmaakte. “Nu moet ook het energieverbruik van huur- en koopwoningen nog omlaag.”

10% beter

Foto: Rockwool Belgium nv  

Sinds de invoering van de EPB-regelgeving in 2006 bereikt de gemiddelde nieuwbouwwoning een energieverbruik (E-peil) van 92. Dat is beter dan de maximumnorm van E100.
Ook de gemiddelde isolatiewaarde van K41 is beter dan de maximumnorm K45. Minister Crevits benadrukt dat nieuwe en gerenoveerde woningen bijna 10% beter scoren dan de eisen die de Vlaamse overheid oplegt.

Energieprestatiecertificaat

Hilde Crevits: "Tegen 2020 moet het energieverbruik bij gezinnen met 30% verminderen."

Minister Crevits: “Ik wil tegen 2020 het energieverbruik bij gezinnen met 30% verminderen. De EPB-regelgeving voor nieuwbouwwoningen werpt al zijn vruchten af. Het is nu duidelijk: architecten en bouwheren worden bewust van het nut van energiebesparend bouwen en het positieve effect ervan op de energiefactuur. Nu wil ik ook het energieverbruik van de huur- en koopwoningen sterk verminderen door de invoering van het energieprestatiecertificaat.”

Sibomat NV

Sibomat NV
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Thuis Best Woningbouw

Thuis Best Woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Vasco

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Kimblokken, isolerend en dragend tegelijk

Ytong

Kimblokken, isolerend en dragend tegelijk