EPB-aangifte: Wat verandert er?

Bij elk renovatie- of nieuwbouwproject is een verslaggever betrokken die de toepassing van de energieprestatieregelgeving opvolgt. De aangifte ervan bevat alle maatregelen die je neemt om de EPB-eisen na te leven. Wat verandert er binnenkort?

Door de digitalisering van de EPB-aangifte vul je tientallen pagina’s minder in.

Digitaal 

Gedaan met dikke bundels papieren verslagen. Door de digitalisering van de startverklaring en de EPB-aangifte komen er tientallen pagina's minder aan te pas. Zo verlaagt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein de administratieve last. En er is meer.

Objectief en duidelijk

Tommelein wil de regels van de aangifte verder verhelderen: “Gemeentes kunnen niet langer extra lokale EPB-eisen stellen en de EPB-verslaggever mag niet langer zijn functie combineren met die van aannemer of installateur.” Op die manier wil Tommelein de objectiviteit van het verslag garanderen en zorgt hij ervoor dat iedereen dezelfde regels hanteert.

Overdracht tijdens werken

De commissie Energie van het Vlaams parlement wil ook de overdrachtregel uitklaren: “We verduidelijken de regels rond wie verantwoordelijk is voor het halen van de EPB-eisen in geval van een overdracht van de constructie tijdens de uitvoering van de werken.”

Bostoen

Bostoen
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Ecohuis

Ecohuis
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Houtskeletbouw
Bekijk woning

Producten

Kimblokken, isolerend en dragend tegelijk

Ytong

Kimblokken, isolerend en dragend tegelijk

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Vasco

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist