PassiveHouse Beurs geeft 50 duotickets weg

Voor al je vragen over energiezuinig bouwen, verbouwen en wonen is er in het weekend van 8 en 9 september slechts één adres: Tour & Taxis in Brussel. Daar vindt de 11de editie van de PassiveHouse Beurs plaats. "Bouwers en verbouwers kunnen een bezoekje brengen aan de meer dan 100 exposanten of één van de lezingen bijwonen. Vrijdag staat in teken van de professionelen, met een programma op maat voor architecten", vertelt Peter Dellaert van organisator Passiefhuis-Platform. Wij geven 50 duotickets weg.

Lezingen

Foto: Passiefhuis - Platform vzw  
Foto: Passiefhuis - Platform vzw  

"Zaterdag zijn er naast lezingen over passiefgerelateerde thema’s ook presentaties, volledig gericht op renovatie. Wat zijn de mogelijkheden bij een verbouwing? Wat zijn de aandachtspunten? Hoe zit het met na-isolatie? Wat is het kostenplaatje? En is de meerkost van een energiezuinige renovatie tegenover een 'gewone' verbouwing wel te verantwoorden? Dat en veel meer komt aan bod in verschillende lezingen van telkens een half uur."

Concrete vraag?

"Heb je een concrete vraag over je project? Kom dan zeker langs op onze stand van Passiefhuis-Platform. Wij helpen je graag verder. We merken trouwens dat heel wat verbouwers vraagtekens hebben bij ventilatie. Ze vragen zich dan bijvoorbeeld af of het de moeite is om balansventilatie te installeren als ze hebben geïnvesteerd in isolatie en nieuw schrijnwerk", aldus Dellaert.

Praktijkervaringen van passiefbouwers

Op het programma prijkt ook een 'Bewonerspanel'. Wat moeten we ons daar bij voorstellen? "Bij zo’n panel komen 4 à 5 bewoners van een passiefhuis vertellen over hun bouw- en woonervaringen. Aan de hand van foto’s stellen zij hun woning voor. Na de sessie krijg je ruim de tijd om met hen rond tafel te zitten en vragen af te vuren."

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 8 en zondag 9 september van 10u tot 18u. Vrijdag 7 september enkel toegankelijk voor professionelen, van 9u30 tot 17u30.
Waar? Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel
Prijs? 8 €. Kinderen onder de 12 jaar gratis. Vrijdag 12€.
Meer weten? http://www.passivehouse.be/

50 gratis doutickets

Livios en PassiveHouse Beurs geven 50 duotickets weg. Interesse? Een mailtje met je voor- en achternaam naar redactie@livios.be volstaat! De 50 snelste mailers vallen in de prijzen. Update: het leven is duidelijk voor de rappe. De tickets waren in een mum van tijd de deur uit! De winnaars krijgen hun twee tickets binnenkort in de digitale bus.

Verelst Woningbouw en Renovatie

Verelst Woningbouw en Renovatie
  • Renovatie
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Blavier

Blavier
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Nul-Energiewoning

Arkana

Nul-Energiewoning

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Vasco

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Een lage energiewoning of een passiefhuis bouwen? Kies  Low Energy blokken

Ytong

Een lage energiewoning of een passiefhuis bouwen? Kies Low Energy blokken

De Basis, unieke vergaderlocaties en kantoorruimtes in een duurzame omgeving

Kamp C

De Basis, unieke vergaderlocaties en kantoorruimtes in een duurzame omgeving

Solatube ECO - Voor passiefbouw

Solatube Home

Solatube ECO - Voor passiefbouw