Wienerberger: passief… en er voorbij

Foto: Porotherm  
Foto: Koramic  

Met hun massief passiefhuis koppelt Wienerberger een verregaande energiezuinigheid aan een traditionele bouwtechniek met snelbouw- en gevelstenen. Met de Korasun fotovoltaïsche panelen kan je zelfs de stap naar een zero-energiewoning zetten.

Keramische bouwmaterialen

Een passiefhuis is een woning die voor verwarming jaarlijks slechts 15 kWh/m² verbruikt. Eén van de aandachtspunten is een goede, luchtdichte ruwbouw. Het massief passiefhuis van Wienerberger wordt gebouwd met keramische bouwmaterialen: binnenmuurstenen, gevelstenen en kleidakpannen.

Klassieke muuropbouw

Het massief passiefhuis start met een klassieke, geïsoleerde spouwmuuropbouw. Het buitenspouwblad bestaat uit keramische gevelstenen van Terca of Desimpel, het binnenspouwblad uit binnenmuurstenen van Porotherm. De keramische wanden worden makkelijk luchtdicht gemaakt door de binnenzijde van de binnenmuren te bepleisteren. Tussen beide spouwbladen, aansluitend op het binnenspouwblad, komt een dikke isolatielaag. Bij de aansluiting van ramen, deuren en andere elementen wordt de woning luchtdicht gemaakt.

Duurzame materialen en duurzaam productieproces

Ook de materialen zelf zijn duurzaam. Keramische materialen gaan makkelijk 150 jaar mee, zodat het een woning is die generaties lang meegaat. Wienerberger kiest in al haar vestigingen resoluut voor groen produceren. Zo is klei een grondstof die overvloedig aanwezig is in België en wordt het transport tussen fabrieken en groeven tot een minimum beperkt. Ook voor het transport van de afgewerkte producten zelf gaat Wienerberger op zoek naar de minst milieubelastende oplossing.

Zet zonne-energie in

En waarom niet verdergaan dan een passiefhuis? Een bijna-energieneutrale woning zet nog een stapje verder en voorziet zelf in zijn beperkte energievraag. Zonne-energie kan daarin een belangrijke rol spelen. Daarom ontwikkelde Koramic een innovatieve en revolutionaire oplossing: KoraSun. Deze fotovoltaïsche panelen laten zich plaatsen in een handomdraai, vragen nagenoeg geen onderhoud en volgen de natuurlijke vorm van de kleidakpannen, zodat ze nog nauwelijks zijn te onderscheiden.

Terca

Bostoen

Bostoen
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Danneels

Danneels
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Solatube ECO - Voor passiefbouw

Solatube Home

Solatube ECO - Voor passiefbouw

Nul-Energiewoning

Arkana

Nul-Energiewoning

De Basis, unieke vergaderlocaties en kantoorruimtes in een duurzame omgeving

Kamp C

De Basis, unieke vergaderlocaties en kantoorruimtes in een duurzame omgeving

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Vasco

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Een lage energiewoning of een passiefhuis bouwen? Kies  Low Energy blokken

Ytong

Een lage energiewoning of een passiefhuis bouwen? Kies Low Energy blokken