Xella Low Energy: 50 cm dikke bouwblokken voor passiefhuizen zonder spouw

Foto: Ytong  

Xella doorbreekt met de Ytong low energy blokken de mythe dat passief- en lage-energiebouw complexe isolatietechnieken vereist. Het Ytong bouwsysteem biedt een totaaloplossing aan waarmee laagenergie- of passiefwoningen van kelder tot dak gebouwd worden zonder bijkomend isolatiemateriaal. De realisatie van duurzame bouwprojecten gebeurt voortaan goedkoper en sneller.

De nieuwste Ytong Low Energy blokken zijn ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie, van EPB tot passief. Wie passiefmuren wil bouwen, gebruikt de dikste blokken van 50 cm (60 x20 cm). Zij leveren voor de buitenmuren een U-waarde beneden 0,15 W/m²K.

Geen bijkomende isolatie

De Ytong Low Energy blokken hebben geen bijkomende isolatie nodig omdat cellenbeton een isolerend materiaal is op zich, dat tegelijkertijd ook dragend is. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kost van isolatiemateriaal, maar ook op de plaatsingskost. Bovendien is het plaatsen van isolatiemateriaal een complex gegeven dat in de praktijk niet altijd even correct gebeurt. Het klassieke probleem van optrekkend vocht door slecht geplaatste isolatie in de spouwmuur bestaat niet wanneer je met Ytong bouwt. Daarnaast blijft het thermisch vermogen van Ytong-muren blijft onveranderd, gedurende de hele levensduur van de woning.

EPB-bouwknopen

Koudebruggen, die sinds begin dit jaar in de EPB-berekening meegerekend worden, zijn ook veel eenvoudiger op te lossen als je zonder spouwisolatie bouwt maar met een isolerende Ytong low energy draagmuur. Als het dak ook in cellenbeton uitgevoerd wordt, bestaat de gehele buitenschil van de woning uit EPB-aanvaarde bouwknopen.

Ytong

Sibomat NV

Sibomat NV
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Danneels

Danneels
  • Nieuwbouw
  • Rustiek/Klassiek
  • Traditioneel
Bekijk woning

Producten

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Vasco

Vasco, ruim 30 jaar dé vloerverwarmingsspecialist

Vragen rond duurzaam bouwen? Krijg advies op maat van specialisten

Kamp C

Vragen rond duurzaam bouwen? Krijg advies op maat van specialisten

Solatube ECO - Voor passiefbouw

Solatube Home

Solatube ECO - Voor passiefbouw

Nul-Energiewoning

Arkana

Nul-Energiewoning

Een lage energiewoning of een passiefhuis bouwen? Kies  Low Energy blokken

Ytong

Een lage energiewoning of een passiefhuis bouwen? Kies Low Energy blokken