Met vrienden samenwonen? Vanaf nu ook woonverzekering voor medehuurders

Steeds meer jongeren huren een huis of appartement met een groep vrienden. Axa België pakt nu als eerste uit met een woonverzekering voor medehuurders, meldt Het Laatste Nieuws. Zo kan je zorgeloos samenhuizen.

Een huis kopen of huren is duur. Meer jongeren gaan samenwonen met vrienden om de huurprijs te delen. Het grootste probleem bij deze manier van wonen blijkt vaak de woonverzekering te zijn. “Ofwel onderschrijft één persoon de woonverzekering. Maar al te vaak worden de medehuurders dan niet opgenomen in het contract. Ofwel moet elke medehuurder naar zijn makelaar stappen, en zelf een polis aangaan”, legt marketeer Andy Vercauteren van Axa België uit in Het Laatste Nieuws.

e nieuwe woonverzekering van Axa neemt alle medehuurders op in één contract, zodat ze verzekerd zijn tegen brand, water- en stookolieschade, schade door diefstal, glasbreuk, storm, hagel, bliksem en natuurrampen.

Foto: Getty Images  

Samen verzekerd

De nieuwe woonverzekering van Axa neemt alle medehuurders op in één contract, zodat ze verzekerd zijn tegen brand, water- en stookolieschade, schade door diefstal, glasbreuk, storm, hagel, bliksem en natuurrampen. “Zo ligt het risico op onderverzekering of dubbel verzekerd zijn veel lager. Je hoeft de contracten niet onderling te gaan vergelijken en je kan zowel privé- als gemeenschappelijke inboedel samen verzekeren”, zegt Andy Vercauteren.

Voordeliger

Medehuurders kunnen een polis laten opstellen op basis van hun specifieke behoeften, met eventueel extra dekkingen of een ‘samenhuurderspact’ waarin de betaling van de huur, de huurwaarborg en algemene kosten vastgelegd worden. Daarnaast is de polis op financieel vlak een pak voordeliger, omdat het om één enkel contract gaat en niet iedereen zich apart moet verzekeren.

Meer weten over verzekeringen? Lees hier verder.

Oproep: woon jij met een groep vrienden samen? Deel jouw verhaal via redactie@livios.be.

Splendid woningbouw

Splendid woningbouw
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning

Bostoen

Bostoen
  • Nieuwbouw
  • Modern/Hedendaags
  • Traditioneel
Bekijk woning