Sleuteloverdracht bij geschil over huurwaarborg

Vraag

Op 30/8 om 17u was er de sleuteloverdracht van onze huurwoning. Er is een echter geschil over de huurwaarborg omdat in de tuin het nieuwe gras nog niet groen genoeg is volgens de eigenaar. De makelaar heeft de sleutels nu geweigerd. Op 5/9 is er een bijeenkomst bij de vrederechter.

Mag de makelaar de sleutels weigeren en heb ik daar een bewijs van nodig? Kan men mij nu extra huur aanrekenen voor september?

Antwoord

"Je kan best de sleutels aangetekend opsturen indien de huurovereenkomst beëindigd is", zegt Annelies Van Praet van De Syndicus. "Je kan erbij vermelden waarom je de sleutels op die manier overhandigt (in dit geval omdat de eigenaar of makelaar weigerde de sleutels op die datum in ontvangst te nemen).

Als de bijeenkomst bij de vrederechter al op 5/09 gepland is kan je de sleutels ook daar afgeven aan de eigenaar. In dat geval kan je nu reeds een aangetekend schrijven doen aan de eigenaar dat je de sleutels op die datum hebt willen overhandigen aan de makelaar en dat deze de sleutels heeft geweigerd. Bijkomend kan je dan vermelden dat je de sleutels op de zitting bij de vrederechter zal overhandigen aan de eigenaar zelf."

Producten

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Makelaarsovereenkomsten

Monard Law

Makelaarsovereenkomsten